Menu Wigilijne

Restauracja Vela 2023

bombka vela 

Propozycja nr 1

 

Przystawka

Domowe pierogi na 2 smaki ( ruskie, z kapustą i grzybami)

Zupa

Barszcz czerwony z uszkami

Danie Główne

Udko kacze z sosem piernikowym podane z pieczonymi ziemiakami i glazurowaną marchewką
lub ( do wyboru)
Pieczony łosoś w sosie cytrynowym z pure  ziemieczanym i sałatką

 

Deser

dwa rodzaje ciasta

Kawa, herbata, soki, woda

(bez ograniczeń)

 99,00 zł/os.

 


bombka vela 

Propozycja nr 2

 

Zupa

Krem cebulowy z pierożkami

Danie Główne

(serwowane na półmiskach )
Karp smażony na maśle
Pieczeń z szynki w sosie grzybowym
Bigos wigilijny
Krokiety z pieczarkami i kapustą
ziemniaki opiekane
buraczki zasmażane
świeża sałatka z sosem winegret

Deser

dwa rodzaje ciasta

Kawa, herbata, soki w dzbanku

(bez ograniczeń)

 

119,00 zł/os.


bombka vela

Propozycja nr 3

 

Przystawki ziemne

Placuszki rosti z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
Śledzik marynowany z masłem i serkiem na pieczonym ziemniaku
mini galaretki z rybą
sałatka jarzynowa

Zupa

Tradycyjna zupa grzybowa

Danie Główne

(serwowane na półmiskach )
Dorsz pieczony w sosie porowym
Polędwiczka wieprzowa sous vide podawana na konfiturze z czerwonej cebuli
Gołąbki z kaszą gryczaną w sosie grzybowym
pierogi z kapustą i grzybami
sałatka z jabłkiem i orzechami

Deser

dwa rodzaje ciasta

Kawa, herbata, soki w dzbanku

(bez ograniczeń)

 

159,00 zł/ os.