PIZZA

z pieca opalanego drewnem

pizza 01

1. Pizza Margherita 22,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, św. bazylia

 

2. Pizza Sycyliana 28,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, kurczak, pieczarki

 

3. Pizza Picante 28,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, salami, peperoncino, oliwki

 

4. Pizza Hawana 30,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, szynka, ananas

 

5. Pizza Carbonara 30,00 zł

ser mozarella, pancetta, jajko sadzone, cebula

 

6. Pizza Tonno 30,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, tuńczyk, kapary

 

7. Pizza Capricosa 30,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, szynka włoska gotowana, pieczarki, pomidory suszone, pesto bazyliowe

 

8. Pizza Crudo 34,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, szynka parmeńska, szparagi, rukola, pomidorki koktajlowe, parmezan

 

9. Pizza Quattro formaggi 34,00 zł

ser mozarella, ser gorgonzola, ser parmezan, ser provolone

 

10. Frutti di mare 35,00 zł

sos pomidorowy, owoce morza, parmezan, rukola

NASZE DZIAŁANIA W ZWIĄZKU Z PANDEMIĄ.

Drogi Gościu, naszym priorytetem jest aby Twój pobyt w naszym hotelu był bezpieczny.

Przeczytaj więc zanim dokonasz rezerwacji.

W trosce o bezpieczeństwo gości i nasze wprowadziliśmy szereg środków zabezpieczających.

RECEPCJA

  • Umieściliśmy w widocznym miejscu przed wejściem do obiektu i w Recepcji informację o maksymalnej liczbie Gości mogących jednocześnie przebywać w danej części obiektu.
  • Wprowadziliśmy ograniczenia liczby osób oczekujących w kolejce do Recepcji
  • Pracownicy Recepcji obsługują Państwa w rękawiczkach i maseczkach lub przyłbicach ochronnych.
  • Ograniczamy do minimum czas Gościa przy Recepcji
  • Regularnie dezynfekujemy blat recepcyjny, jak również terminal płatniczy a także klucze do pokoi hotelowych.
  • Udostępniamy możliwość zakupu maseczek ochronnych w Recepcji.
  • Obsługa Recepcji gotowa jest w każdej chwili udzielić Państwu niezbędne informacje na temat funkcjonowania najbliższej stacji pogotowia ratunkowego oraz szpitala i posiada numery kontaktowe do pobliskich placówek medycznych, Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej. Obsługa Recepcji zna również procedurę postępowania w przypadku podejrzenia zakażenia koronawirusem.

POKOJE

  • Pracownicy działu sprzątającego wyposażeni są w maseczki oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
  • Wprowadziliśmy ograniczenia codziennego sprzątania pokoi. Pokoje są sprzątane wyłącznie na życzenie Gościa.
  • Oprócz standardowego sprzątania i gruntownego wietrzenia pokoju po pobycie każdego Gościa, dodatkowo dezynfekujemy szczegółowo wszystkie powierzchnie dotykowe oraz łazienki profesjonalnymi środkami dezynfekującymi.
  • Wprowadziliśmy zakaz używania suszarek nadmuchowych w łazienkach pokojowych.
  • W Informatorach znajdą Państwo potrzebne numery telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz służb medycznych.
  • Przygotowaliśmy specjalne pokoje służące do czasowego odizolowania osób, u których stwierdzono objawy chorobowe.

PRZESTRZENIE HOTELOWE

  • Wymagamy od wszystkich Gości bezwzględnego stosowania się do obowiązku noszenia maseczek ochronnych w przestrzeniach hotelowych, korzystania z dostępnych dozowników płynu do dezynfekcji rąk oraz zachowywania bezpiecznego dystansu (min. 2 m) od innych Gości.
  • Zapewniliśmy łatwy dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla Gości oraz pracowników. Dozowniki znajdują się przy wejściu do obiektu, wejściu do sali restauracyjnych, części wspólnych hotelu.
  • W pomieszczeniach znajdują się sanitarnohigieniczne instrukcje dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki, a przy dozownikach z płynem do dezynfekcji – instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk.
  • Na bieżąco (nie rzadziej niż co godzinę) dezynfekujemy klamki, poręcze, uchwyty, telefony, klawiatury komputerów, urządzenia w pomieszczeniach socjalnych oraz inne, często dotykane powierzchnie.
  • Dezynfekujemy szczegółowo wszystkie toalety w obiekcie (w tym wg zaleceń GIS) z uwzględnieniem powierzchni często dotykanych, m.in.: armatury łazienkowej, drzwi, klamek, włączników, umywalek, desek toaletowych.

RESTAURACJA

Otwarcie restauracji oraz tarasu nastąpi zgodnie z wprowadzeniem kolejnego etapu znoszenia ograniczeń.

  • Wprowadziliśmy ograniczenia w liczbie osób przebywających jednocześnie w restauracji.
  • Wprowadzimy odpowiednie, bezpieczne odległości między stolikami / krzesłami w restauracji.
  • Zrezygnowaliśmy z bufetowej formy serwowania posiłków. Wszystkie posiłki będą serwowane do stolików lub do pokoi Gości.
  • Każdorazowo (po każdym Gościu) dezynfekujemy stoły oraz krzesła.
  • Restauracja jest wietrzona tak często jak to będzie możliwe.
  • Kelnerzy, kucharze, barmani i pomoc sprzątająca wyposażeni są w maseczki ochronne lub przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
  • Wszystkie posiłki przygotowywane są w sterylnych warunkach zgodnie z zasadami HACCP oraz GIS przez personel przeszkolony z zasad bezpieczeństwa i higieny.

Wszyscy pracownicy odbyli szkolenie wewnętrzne na temat bezpieczeństwa swojego oraz gości oraz w przypadku postępowania w związku z podejrzeniem zarażenia.

Jeżeli potrzebują Państwo dodatkowych informacji odnośnie rezerwacji możecie się skontaktować z nami pod numerem telefonu : +48 600 918 386 lub +48 575 344 355 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Mamy nadzieję, że działania które podejmujemy wpłyną pozytywnie na decyzję o pobycie w naszym hotelu. Liczymy również na Państwa lojalność wobec naszych pracowników oraz innych gości naszego hotelu, jeżeli zaobserwowaliście u siebie niepokojące objawy zgłoście się do odpowiednich służb aby wykluczyć zakażenie COVID-19.

Zatajenie przed nami waszego stanu zdrowia może narazić wiele osób na nieprzyjemne konsekwencje.

 

BĄDŹMY BEZPIECZNI.

Menu Velamenu obraz

Przystawki

  • Bruschetta z pomidorami 3 szt/ pesto bazyliowe , rukola, parmezan  18,00 PLN
  • Placuszki dyniowe z łososiem dresing musztardowy słodko-kwaśny  24,00 PLN
  • Tatar wołowy 120g/ tobiko orange (ikra z ryby), cebulka, żółtko, musztarda francuska , pieczarki marynowane, pieczywo 28,00 PLN

Owoce morza

  • Mule 400 g /gotowane na maśle i winie z czosnkiem i kolendrą, pieczywo  37,00 PLN
  • Krewetki królewskie 6 szt /na maśle i winie z czosnkiem i sałatką mini z ananasa z papryczką chilli i pieczywemi  39,00 PLN

Zupy

  • Domowy rosół z makaronem /drobiowo-wołowy, z marchewką, pietruszką 250 ml  16,00 PLN
  • Barszcz ukraiński/ warrzywa, seler fasolka, buraki   18,00 PLN
  • Krem z dyni/ pestki dyni, oliwa pietruszkowa, mleko kokosowe 19,00 PLN
  • Żurek/ ziemniaki, warzywa, zakwas, jajko  250 ml 20,00 PLN

Sałaty

  • Sałatka Cezar z kurczakiem /sałata rzymska/sos cezar/ parmezan /pomidor cherry /boczek 300g  28,00 PLN
  • Sałatka z suszoną polędwiczką /konfitura ze śliwki, mix sałat, słonecznik, pomidor =, vinegar limonkowo-malinowy  30,00 PLN                                                                                                                                                                        

Ryby

  • Dorada 180 g puree ziemniaczane z oliwkami i chrzanem, mix sałat, sos maślano-cytrynowy   40,00 PLN 

Dania główne

  • Kotlet De Volaille 150g /frytki / sałatka  29,00 PLN
  • Burger VEGE 200 g w tortilli brokuł,pasta avokado, sałatka , rukola, bataty 28,00 PLN   V
  • Burger wołowy 200g z frytkami, sałata, rukola, pomidor, sos tatarski    30,00 PLN
  • Żeberka w sosie BBQ 500g opiekane ziemniaki, sałatka  36,00 PLN
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie serowym kasza pęczak, burak, boczniak, pietruszka  34,00  PLN
  • Pierś z kaczki sous vide pieczone ziemniaki, groszek cukrowy, puree z czerwonej kapusty   42,00 PLN  W
  • Gęś konfitowana 160 g kopytka bazyliowe, kapusta modra, glazura śliwkowa   49,00  PLN
  • Stek z polędwicy wołowej 220g z placuszkami rosti, fasolka szparagowa placuszki ziemniaczane, cebulka, sos demi glace, chips z parmezanu  79,00 PLN

Makarony

  • Spaghetti bolognese sos pomidorowy, wołowina/wieprzowina   30,00 PLN 
  • Pappardelle z kurczakiem kurki, szpinak, czosnek , śmietana, parmezantanowy   30,00 PLN                         

Dla dzieci

  • Frytki 180 g   8,00 PLN
  • Rosół z makaronem i  marchewką  11,00 PLN
  • Fileciki z kurczaka 120g /frytki /surówka z marchewki 22,00 PLN

Desery

  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietana   18,00 PLN
  • Fantazja bezowo - jogurtowa z owocami    18,00 PLN
  • Gruszka w winie z kruszonką i polewą czekoladową   24,00  PLN

Kawy

  • Kawa/ Coffee 8,00 PLN
  • Espresso 6,00 PLN
  • Cappuccino 10,00 PLN
  • Kawa Latte , Latte Macchiato/ Coffee Latte 12,00 PLN
  • Gorąca Czekolada / Hot Chocolate 10,00 PLN
  • Herbata ( czarna, zielona, owocowa ) / Tea 7,00 PLN

(black, green, fruit)

  • Herbata zimowa /Winter tea 15,00 PLN
  • Kawa mrożona z bitą śmietaną/ Ice Coffee 15,00 PLN
  • Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną / 17,00 PLN

Ice Coffee with Ice cream

  • Kawa mrożona z Baileys’em 20,00 PLN

 

Soki, woda, napoje

  • Pomarańczowy/jabłkowy/cz.porzeczka/pomidorowy/ grejfrut 0,2 l 5,00 PLN
  • Pepsi/ Mirinda/7 Up/ Schweps 0,2 l  7,00 PLN
  • Woda Górska Natura 0,3 l / Water 4,00 PLN
  • Woda w dzbanku z cytryną 1 l / Water with lemon/ mint 8,00 PLN
  • Lemoniada 0,4 l /Lemonade 7,00 PLN
  • Lemoniada w dzbanku 1 l 20,00 PLN
  • Red bull 0,25 l 10,00 PLN

 * V - dania vege

 * W - serwujemy tylko w weekend

Menu uroczystości Vela

Propozycja 1

Zupa:

Domowy rosół z lanymi kluskami lub
Krem z białych warzyw z oliwa pietruszkowa i słonecznikiem

II Danie

Schab w sosie myśliwskim
Grillowana pierś z kurczaka
Dorsz na sosie porowym
Dodatki: ziemniaki z koperkiem lub ziemniaki pieczone lub kopytka
Mix warzyw gotowanych lub zestaw surówek

Deser:

Pucharek lodów   własnej produkcji
lub
szarlotka na ciepło z lodami
lub
Panna Cota
Kawa, herbata ( bez ograniczeń) , 
soki  owocowe,  woda z cytryną

125 Pln/os

* Czas trwania uroczystości max do 5 godz.

 

Propozycja 2

Zupa:

Krem z pomidora lub z białych warzyw

Danie główne:

Roladka drobiowa z szpinakiem i serem feta
Polędwiczka z sosem pieczarkowym
Kotlet de volaille
Dorsz na sosie porowym
Dodatki: Ziemniaki z koperkiem, ziemniaki pieczone, kopytka  mix warzyw gotowanych, zestaw surówek

Deser:

Pucharek lodów   własnej produkcji
lub
Panna Cotta  z sosem owocowym
2 rodzaje ciasta
Malinowa chmurka,
Szarlotka

Zakąski:

Sałatka z grillowanym kurczakiem lub Sałatka grecka
Mix mięs pieczonych  (karkówka, schab,  drób)
Śledzik mix
Półmisek  finger food
Tortilla z łososiem 

Dodatkowo:

Kawa, herbata ( bez ograniczeń)
 soki, woda z cytryną

170 Pln/os

 Drugą propozycje mogą Państwo poszerzyć o przystawkę (tatar z łososia z granatem )oraz ciepłą kolację ( Strogonoff )w cenie łącznej 185 zł.

 

Menu serwowane

 Przystawka

Bruschetta  z pomidorami
Lub
Tatar z łososia na chlebku.

Zupa

Zupa krem
Lub
Rosół z  makaronem, marchewką i pietruszką

Danie główne

Kotlet De Volaille  z frytkami oraz sałatką wiosenną
Lub
Schab w sosie myśliwskim   z  puree  oraz  sałatką
Lub
Pieczony filet z dorsza  z puree z pasternaku.
Deser
Pucharek lodów   własnej produkcji
lub
Szarlotka na ciepło z lodami

 

Cena  zestawu                   90 zł /os.

*  w cenie woda w dzbanku oraz sok do obiadu

*kawa i herbata  płatne dodatkowo

 

 Cennik wybranych alkoholi:         

Żubrówka biała, Soplica, - 35,00 zł.
Wyborowa, Bocian 0,5l – 45,00 Pln
Absolut, Finlandia ,Rosolis  0,5l- 50,00 Pln
Grant's 0,5l - 69,00 Pln
Jack Daniel`s 0,5l – 79,00 Pln
Wino domowe karafka 0,5 l – 25,00 Pln
Wino wytrawne/półwytrawne ( białe, czerwone) 0,7 l – 39,00 Pln
Własne cista muszą być wcześniej pokrojone w porcje, serwis talerzykowy  50 zł.
Własny alkohol  100  zł do 30 osób, powyżej 150 -200 zł
Napoje gazowane 1l    6 zł / osoba.
Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci od 4 do 10 lat  50% ceny.
Przyjęcie odbywa się przy restauracji otwartej dla gości z zewnątrz.
Wynajęcie całej sali możliwe powyżej 50 os za dodatkową opłatą.
W cenie menu zawiera się wystrój stołu w nieduże bukieciki, świeczniki, wystrój stołu w kolorze wybranym przez zamawiającego.
Restauracja czynna jest do godz 22:00, przedłużenie uroczystości każda kolejna godzina 100,00 zł

Menu Weselne - wersja nr 1

 wesele vela restauracja

Przywitanie gości kieliszkiem wina musującego

Zupa (do wyboru)

  • Aromatyczny rosół z makaronem
  • Krem z białych warzyw

Danie główne

  • Zrazy wieprzowe w sosie własnym 100g
  • Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 100g
  • Cygaro wieprzowe faszerowane warzywami 100g
  • Łosoś w sosie cytrynowym 100g
  • Potrawka z kurczaka w białym sosie.100g

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki zapiekane
  • Zestaw surówek
  • Kapusta czerwona na ciepło

Deser (do wyboru)

  • Lody z owocami i bitą śmietaną
  • Szarlotka z gałką lodów waniliowych
  • Panna Cotta

Zimne zakąski ( do wyboru 6 pozycji po 70% lub 8 pozycji po 50 %)

  • Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
  • Śledzik na 3 sposoby
  • Tatar z łososia
  • Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
  • Roladki z łososia wędzonego z farszem
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
  • Jajka w szynce
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Deska wędlin
  • Galaretka rybna
  • Pasztet domowy z żurawiną
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka Śledziowa
  • Sałatka brokułowa
  • Pasta rybna z suszonymi pomidorami na chrupiącej grzance.

Kolacja

  • Pieczone udka faszerowane pieczarkami i serem.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Żurek

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

 Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.


 Menu weselne - wersja nr 2

Przywitanie gości kieliszkiem Prossecco

Przystawka ( do wyboru)

  • Tatar z łososia
  • Pasztet z orzechami w cieście francuskim z musem malinowym.

Zupa ( do wyboru)

  • Aromatyczny rosół z makaronem
  • Krem z brokułów z prażonymi migdałami
  • Włoski krem z pomidorów z selerem i limonką

Danie Główne

  • Pstrąg na pierzynce szpinakowej
  • Zrazy w sosie własnym
  • Polędwiczki w sosie borowikowym
  • Kaczka z wiśniowym sosem
  • Roladki drobiowe nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą.
  • Kotlet De Volaille

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kasza gryczana
  • Bukiet surówek
  • Warzywa gotowane na parze

Deser ( do wyboru)

  • Tiramisu
  • Włoski sernik waniliowy
  • Creme Brulee

Zimny bufet ( 8 pozycji do wyboru po 65%)

  • Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
  • Śledzik na 3 sposoby
  • Tatar z łososia
  • Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
  • Roladki z łososia wędzonego z farszem
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
  • Jajka w szynce
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Deska wędlin
  • Galaretka rybna
  • Pasztet domowy z żurawiną
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka Śledziowa
  • Sałatka brokułowa

Kolacja

  • Kaczka pieczona z jabłkami, kluseczki śląskie.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Strogonoff

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.

 W cenie również:

Podstawowe ustrojenie stołów w wybranym kolorze, świeczniki, serwetki.

Pokój dla Pary Młodej w Prezencie.

Zniżka w wysokości 10% na pokoje dla gości weselnych w dniu wesela.

 

Opcje dodatkowe:

 

Dekoracje kwiatowe

Słodki bufet, ewentualnie tort

Fontanna czekoladowa

Stół wiejski

Ciasto domowe

Dla pierwszego pakietu napoje gazowane w kwocie

 

Alkohole

Roll bar z piwem

Drink Bar ( cena do uzgodnienia)

Wino białe/czerwone but 0,75 l

Wino karafka 1 l

Wódka Finlandia 0,5 l

Wódka Wyborowa 0,5 l

 

Opłata ZAiKS kontakt Pan Jan Woźniak tel. 604 446 963 koszt ok. 150,00 zł.

Serwis do ciast --,00 zł. Korkowe do 50 os --,00 zł, powyżej --,00 zł.

W przypadku gdy liczba gości jest mniejsza niż 50 osób cena wzrasta o 10%.

Koszt poprawin do uzgodnienia , dodatkowy gorący posiłek na poprawiny do uzgodnienia.

Czas poprawin 5 godzin.

Poprawiny przy zamkniętej sali a liczbie osób mniejszej niż 50 dodatkowa opłata za rezerwacje sali

w sezonie 000,00 zł poza sezonem 000,00 zł.

Poprawiny najwcześniej od godz.13:00 do godz. 20:00. Każda kolejna godzina płatna 300,00 zł.

 

Podkategorie