NASZE DZIAŁANIA W ZWIĄZKU Z PANDEMIĄ.

Drogi Gościu, naszym priorytetem jest aby Twój pobyt w naszym hotelu był bezpieczny.

Przeczytaj więc zanim dokonasz rezerwacji.

W trosce o bezpieczeństwo gości i nasze wprowadziliśmy szereg środków zabezpieczających.

RECEPCJA

  • Umieściliśmy w widocznym miejscu przed wejściem do obiektu i w Recepcji informację o maksymalnej liczbie Gości mogących jednocześnie przebywać w danej części obiektu.
  • Wprowadziliśmy ograniczenia liczby osób oczekujących w kolejce do Recepcji
  • Pracownicy Recepcji obsługują Państwa w rękawiczkach i maseczkach lub przyłbicach ochronnych.
  • Ograniczamy do minimum czas Gościa przy Recepcji
  • Regularnie dezynfekujemy blat recepcyjny, jak również terminal płatniczy a także klucze do pokoi hotelowych.
  • Udostępniamy możliwość zakupu maseczek ochronnych w Recepcji.
  • Obsługa Recepcji gotowa jest w każdej chwili udzielić Państwu niezbędne informacje na temat funkcjonowania najbliższej stacji pogotowia ratunkowego oraz szpitala i posiada numery kontaktowe do pobliskich placówek medycznych, Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej. Obsługa Recepcji zna również procedurę postępowania w przypadku podejrzenia zakażenia koronawirusem.

POKOJE

  • Pracownicy działu sprzątającego wyposażeni są w maseczki oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
  • Wprowadziliśmy ograniczenia codziennego sprzątania pokoi. Pokoje są sprzątane wyłącznie na życzenie Gościa.
  • Oprócz standardowego sprzątania i gruntownego wietrzenia pokoju po pobycie każdego Gościa, dodatkowo dezynfekujemy szczegółowo wszystkie powierzchnie dotykowe oraz łazienki profesjonalnymi środkami dezynfekującymi.
  • Wprowadziliśmy zakaz używania suszarek nadmuchowych w łazienkach pokojowych.
  • W Informatorach znajdą Państwo potrzebne numery telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz służb medycznych.
  • Przygotowaliśmy specjalne pokoje służące do czasowego odizolowania osób, u których stwierdzono objawy chorobowe.

PRZESTRZENIE HOTELOWE

  • Wymagamy od wszystkich Gości bezwzględnego stosowania się do obowiązku noszenia maseczek ochronnych w przestrzeniach hotelowych, korzystania z dostępnych dozowników płynu do dezynfekcji rąk oraz zachowywania bezpiecznego dystansu (min. 2 m) od innych Gości.
  • Zapewniliśmy łatwy dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla Gości oraz pracowników. Dozowniki znajdują się przy wejściu do obiektu, wejściu do sali restauracyjnych, części wspólnych hotelu.
  • W pomieszczeniach znajdują się sanitarnohigieniczne instrukcje dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki, a przy dozownikach z płynem do dezynfekcji – instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk.
  • Na bieżąco (nie rzadziej niż co godzinę) dezynfekujemy klamki, poręcze, uchwyty, telefony, klawiatury komputerów, urządzenia w pomieszczeniach socjalnych oraz inne, często dotykane powierzchnie.
  • Dezynfekujemy szczegółowo wszystkie toalety w obiekcie (w tym wg zaleceń GIS) z uwzględnieniem powierzchni często dotykanych, m.in.: armatury łazienkowej, drzwi, klamek, włączników, umywalek, desek toaletowych.

RESTAURACJA

Otwarcie restauracji oraz tarasu nastąpi zgodnie z wprowadzeniem kolejnego etapu znoszenia ograniczeń.

  • Wprowadziliśmy ograniczenia w liczbie osób przebywających jednocześnie w restauracji.
  • Wprowadzimy odpowiednie, bezpieczne odległości między stolikami / krzesłami w restauracji.
  • Zrezygnowaliśmy z bufetowej formy serwowania posiłków. Wszystkie posiłki będą serwowane do stolików lub do pokoi Gości.
  • Każdorazowo (po każdym Gościu) dezynfekujemy stoły oraz krzesła.
  • Restauracja jest wietrzona tak często jak to będzie możliwe.
  • Kelnerzy, kucharze, barmani i pomoc sprzątająca wyposażeni są w maseczki ochronne lub przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
  • Wszystkie posiłki przygotowywane są w sterylnych warunkach zgodnie z zasadami HACCP oraz GIS przez personel przeszkolony z zasad bezpieczeństwa i higieny.

Wszyscy pracownicy odbyli szkolenie wewnętrzne na temat bezpieczeństwa swojego oraz gości oraz w przypadku postępowania w związku z podejrzeniem zarażenia.

Jeżeli potrzebują Państwo dodatkowych informacji odnośnie rezerwacji możecie się skontaktować z nami pod numerem telefonu : +48 600 918 386 lub +48 575 344 355 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Mamy nadzieję, że działania które podejmujemy wpłyną pozytywnie na decyzję o pobycie w naszym hotelu. Liczymy również na Państwa lojalność wobec naszych pracowników oraz innych gości naszego hotelu, jeżeli zaobserwowaliście u siebie niepokojące objawy zgłoście się do odpowiednich służb aby wykluczyć zakażenie COVID-19.

Zatajenie przed nami waszego stanu zdrowia może narazić wiele osób na nieprzyjemne konsekwencje.

 

BĄDŹMY BEZPIECZNI.

Menu Velamenu obraz

Przystawki

  • Bruschetta z pomidorami 3 szt/ pesto bazyliowe  15,00 PLN
  • Francuski Camembert panierowany 125 g/ żurawina  20,00 PLN
  • Tatar wołowy 120g/grzybki /ogórek /cebula/ pieczywo/żółtko  24,00 PLN
  • Mule / wino/ czosnek/ pieczywo 32,00 PLN
  • Krewetki 7 szt/cebula/czosnek /papryka/ sos winny /pieczywo 32,00 PLN

Zupy

  • Rosół/ domowy makaron 250 ml 12,00 PLN
  • Francuska zupa cebulowa/ boczek/ser/wino/pieczywo 250 ml 14,00 PLN
  • Gulaszowa ostra /wołowina/papryka/ziemniaki/ pieczywo 250 ml 18,00 PLN
  • Sycylijska z krewetkami/ trawa cytr./seler/ koper włoski/papryka / pomidory 250 ml (serwujemy od piątku do niedzieli) 18,00 PLN

Sałaty

  • Sałatka Cezar z kurczakiem /sałata rzymska/sos cezar/ parmezan /pomidor cherry /grzanki/boczek 300g 25,00 PLN
  • Sałatka VEGE /szpinak/ cieciorka/ pomidorki/ kasza bulgur/ ser feta/ 300g   27,00 PLN
  • Sałatka z łososiem / mix sałat / dresing limonkiwy/ rzodkiewka avocado/pomidorki 300 g  29,00 PLN                                                                                                                                                                                 

Makarony

  • Domowe tagliatelle z kurczakiem/ szpinak/ pomidor suszony/ śmietana 300 g       28,00 PLN
  • Domowy makaron z owocami morza w sosie pomidorowym/ krewetka 4 szt /mule 4 szt / 300g /   34,00 PLN

Dania główne

  • Kotlet De Volaille 150g /frytki / sałatka  26,00 PLN
  • Burger wołowy 200g/ frytki/ pomidor/konfitura z cebuli 28,00 PLN
  • Burger wołowy 200 g/ frytki/jajko sadzone/ ogórek 28,00 PLN
  • Risotto 300g / pesto bazyliowe/ cukinia /pomidor/ słonecznik VEGE 28,00 PLN
  • Żeberka 400g/ ziemniaki pieczone/sałatka / sos bbq 32,00 PLN
  • Sznycel cielęcy panierowany 150 g/ kopytka / surówka 38,00 PLN
  • Pierś z kaczki 180g / puree / sałatka z pomarańczą i granatem 38,00 PLN
  • Stek z Rostbefu 240 g /puree chrzanowe/ sos piwny/ sałatka 48,00 PLN

Ryby

  • Dorada 300 g /pieczone ziemniaki/ sos holenderski/ sałatka ze szpinaku/ pomidor/słonecznik/ 38,00 PLN     
  • Ryba Księżycowa ( filet) 200 g/ puree z czarnej marchewki sałatka z koprem włoskim/sos limonkowy 39,00 PLN                                     

Dla dzieci

  • Fileciki z kurczaka 120g /frytki /surówka z marchewki 18,00 PLN

Desery

  • Malinowa Chmurka     14,00 PLN
  • Szarlotka na ciepło/ lody /sos malinowy 150g/  16,00 PLN
  • Lody domowe 3 gałki / owoce sezonowe / bita śmietana 120g  16,00 PLN
  • Kasztanowy Creme brulee  16,00 PLN

Kawy

  • Kawa/ Coffee 8,00 PLN
  • Espresso 6,00 PLN
  • Cappuccino 10,00 PLN
  • Kawa Latte , Latte Macchiato/ Coffee Latte 12,00 PLN
  • Gorąca Czekolada / Hot Chocolate 10,00 PLN
  • Herbata ( czarna, zielona, owocowa ) / Tea 7,00 PLN

(black, green, fruit)

  • Kawa mrożona z bitą śmietaną/ Ice Coffee 15,00 PLN
  • Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną / 17,00 PLN

Ice Coffee with Ice cream

  • Kawa mrożona z Baileys’em 20,00 PLN

Ice Coffee with Baileys

Soki, woda, napoje

  • Pomarańczowy/jabłkowy/cz.porzeczka/pomidorowy/ grejfrut 0,2 l 5,00 PLN
  • Pepsi/ Mirinda/7 Up/ Schweps 0,2 l 5,00 PLN
  • Woda Górska Natura 0,3 l / Water 4,00 PLN
  • Woda w dzbanku z cytryną 1 l / Water with lemon/ mint 8,00 PLN
  • Lemoniada 0,4 l /Lemonade 7,00 PLN
  • Lemoniada w dzbanku 1 l 20,00 PLN
  • Red bull 0,25 l 9,00 PLN
  • Juice ( apple, tomato, orange, grapefruit, black currant)  9,00 PLN

 

Menu uroczystości Vela

Propozycja 1

Zupa:

Domowy rosół z lanymi kluskami lub
Krem z białych warzyw z oliwa pietruszkowa i słonecznikiem

II Danie

Schab w sosie myśliwskim
Grillowana pierś z kurczaka
Dorsz na sosie porowym
Dodatki: ziemniaki z koperkiem lub ziemniaki pieczone lub kopytka
Mix warzyw gotowanych lub zestaw surówek

Deser:

Pucharek lodów   własnej produkcji
lub
szarlotka na ciepło z lodami
lub
Panna Cota
Kawa, herbata ( bez ograniczeń) , 
soki  owocowe,  woda z cytryną

100 Pln/os

* Czas trwania uroczystości max do 5 godz.

 

Propozycja 2

Zupa:

Krem z pomidora lub z białych warzyw

Danie główne:

Roladka drobiowa z szpinakiem i serem feta
Polędwiczka z sosem pieczarkowym
Kotlet de volaille
Dorsz na sosie porowym
Dodatki: Ziemniaki z koperkiem, ziemniaki pieczone, kopytka  mix warzyw gotowanych, zestaw surówek

Deser:

Pucharek lodów   własnej produkcji
lub
Panna Cotta  z sosem owocowym
2 rodzaje ciasta
Malinowa chmurka,
Szarlotka

Zakąski:

Sałatka z grillowanym kurczakiem lub Sałatka grecka
Mix mięs pieczonych  (karkówka, schab,  drób)
Śledzik mix
Półmisek  finger food
Tortilla z łososiem 

Dodatkowo:

Kawa, herbata ( bez ograniczeń)
 soki, woda z cytryną

150 Pln/os

 Drugą propozycje mogą Państwo poszerzyć o przystawkę (tatar z łososia z granatem )oraz ciepłą kolację ( Strogonoff )w cenie łącznej 185 zł.

 

Menu serwowane

 Przystawka

Bruschetta  z pomidorami
Lub
Tatar z łososia na chlebku.

Zupa

Zupa krem
Lub
Rosół z  makaronem, marchewką i pietruszką

Danie główne

Kotlet De Volaille  z frytkami oraz sałatką wiosenną
Lub
Schab w sosie myśliwskim   z  puree  oraz  sałatką
Lub
Pieczony filet z dorsza  z puree z pasternaku.
Deser
Pucharek lodów   własnej produkcji
lub
Szarlotka na ciepło z lodami

 

Cena  zestawu                   70 zł /os.

*  w cenie woda w dzbanku oraz sok do obiadu

*kawa i herbata  płatne dodatkowo

 

 Cennik wybranych alkoholi:         

Żubrówka biała, Soplica, - 35,00 zł.
Wyborowa, Bocian 0,5l – 45,00 Pln
Absolut, Finlandia ,Rosolis  0,5l- 50,00 Pln
Grant's 0,5l - 69,00 Pln
Jack Daniel`s 0,5l – 79,00 Pln
Wino domowe karafka 0,5 l – 25,00 Pln
Wino wytrawne/półwytrawne ( białe, czerwone) 0,7 l – 39,00 Pln
Własne cista muszą być wcześniej pokrojone w porcje, serwis talerzykowy  50 zł.
Własny alkohol  100  zł do 30 osób, powyżej 150 -200 zł
Napoje gazowane 1l    6 zł / osoba.
Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci od 4 do 10 lat  50% ceny.
Przyjęcie odbywa się przy restauracji otwartej dla gości z zewnątrz.
Wynajęcie całej sali możliwe powyżej 50 os za dodatkową opłatą.
W cenie menu zawiera się wystrój stołu w nieduże bukieciki, świeczniki, wystrój stołu w kolorze wybranym przez zamawiającego.
Restauracja czynna jest do godz 22:00, przedłużenie

Menu Weselne 190,00 Pln/ os

 wesele vela restauracja

Przywitanie gości kieliszkiem wina musującego

Zupa (do wyboru)

  • Aromatyczny rosół z makaronem
  • Krem z białych warzyw

Danie główne

  • Zrazy wieprzowe w sosie własnym 100g
  • Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 100g
  • Cygaro wieprzowe faszerowane warzywami 100g
  • Łosoś w sosie cytrynowym 100g
  • Potrawka z kurczaka w białym sosie.100g

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki zapiekane
  • Zestaw surówek
  • Kapusta czerwona na ciepło

Deser (do wyboru)

  • Lody z owocami i bitą śmietaną
  • Szarlotka z gałką lodów waniliowych
  • Panna Cotta

Zimne zakąski ( do wyboru 6 pozycji po 70% lub 8 pozycji po 50 %)

  • Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
  • Śledzik na 3 sposoby
  • Tatar z łososia
  • Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
  • Roladki z łososia wędzonego z farszem
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
  • Jajka w szynce
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Deska wędlin
  • Galaretka rybna
  • Pasztet domowy z żurawiną
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka Śledziowa
  • Sałatka brokułowa
  • Pasta rybna z suszonymi pomidorami na chrupiącej grzance.

Kolacja

  • Pieczone udka faszerowane pieczarkami i serem.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Żurek

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

 

Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.

 


Menu weselne 220,00 Pln/os

Przywitanie gości kieliszkiem Prossecco

Przystawka ( do wyboru)

  • Tatar z łososia
  • Pasztet z orzechami w cieście francuskim z musem malinowym.

Zupa ( do wyboru)

  • Aromatyczny rosół z makaronem
  • Krem z brokułów z prażonymi migdałami
  • Włoski krem z pomidorów z selerem i limonką

Danie Główne

  • Pstrąg na pierzynce szpinakowej
  • Zrazy w sosie własnym
  • Polędwiczki w sosie borowikowym
  • Kaczka z wiśniowym sosem
  • Roladki drobiowe nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą.
  • Kotlet De Volaille

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kasza gryczana
  • Bukiet surówek
  • Warzywa gotowane na parze

Deser ( do wyboru)

  • Tiramisu
  • Włoski sernik waniliowy
  • Creme Brulee

Zimny bufet ( 8 pozycji do wyboru po 65%)

  • Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
  • Śledzik na 3 sposoby
  • Tatar z łososia
  • Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
  • Roladki z łososia wędzonego z farszem
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
  • Jajka w szynce
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Deska wędlin
  • Galaretka rybna
  • Pasztet domowy z żurawiną
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka Śledziowa
  • Sałatka brokułowa

Kolacja

  • Kaczka pieczona z jabłkami, kluseczki śląskie.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Strogonoff

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.

 W cenie również:

Podstawowe ustrojenie stołów w wybranym kolorze, świeczniki, serwetki.

Pokój dla Pary Młodej w Prezencie.

Zniżka w wysokości 10% na pokoje dla gości weselnych w dniu wesela.

 

Opcje dodatkowe:

 

Dekoracje kwiatowe 300 zł

Słodki bufet, ewentualnie tort 15 -30 Pln/os

Fontanna czekoladowa 10 Pln/os

Stół wiejski 15 Pln/ os

Ciasto domowe 10 Pln/ os

Dla pierwszego pakietu napoje gazowane w kwocie 10 Pln/os

 

 

Alkohole

 

Roll bar z piwem 400 Pln/ keg

Drink Bar ( cena do uzgodnienia)

Wino białe/czerwone but 0,75 l 45 zł

Wino karafka 1 l 30 zł

Wódka Finlandia 0,5 l 35 zł

Wódka Wyborowa 0,5 l 28 zł.

 

Opłata ZAiKS kontakt Pan Jan Woźniak tel. 604 446 963 koszt ok. 150,00 zł.

Serwis do ciast 100,00 zł. Korkowe do 50 os 150,00 zł, powyżej 200,00 zł.

W przypadku gdy liczba gości jest mniejsza niż 50 osób cena wzrasta o 10%.

Koszt poprawin to 30,00 zł/os, dodatkowy gorący posiłek na poprawiny 45 zł/os.

Czas poprawin 5 godzin.

Poprawiny przy zamkniętej sali a liczbie osób mniejszej niż 50 dodatkowa opłata za rezerwacje sali

w sezonie 800,00 zł poza sezonem 600,00 zł.

Poprawiny najwcześniej od godz.13:00 do godz. 20:00. Każda kolejna godzina płatna 300,00 zł.

 

Podkategorie