Menu na wynos
zamów +48 575 344 355
ZUPY
- Rosół/ domowy makaron 250 ml___12,00 PLN
- Krem z buraka/oliwa pietruszkowa /bulion warzywny 250 ml ___14,00 PLN
- Krem z dyni / chips z batata/ oliwa/mleko kokosowe 250 ml___16,00 PLN
- Zupa Grzybowa/ ziemniaki/ grzyby leśne/śmietana 250 ml___18,00 PLN
SAŁATY
- Sałatka Cezar z kurczakiem /sałata rzymska/sos cezar/ parmezan pomidor cherry /pieczywo/ boczek 300g___25,00 PLN
- Sałatka z grilowanym serem Hallumii / szpinak/ananas/pomidor/ sos winegret/ granat___25,00 PLN
- Sałatka grecka 300g , pomidor, ogórek, sałata___25,00 PLN
MAKARONY
- Spaghetti Carbonara, rukola, parmezan 300 g___26,00 PLN
- Domowe tagliatelle z kurczakiem/ szpinak/ pomidor suszony/ śmietana/ ser parmezan 300 g___28,00 PLN
- Domowy tagliatelle z polędwiczką wieprzową/ podgrzybek/ śmietana/ wino/ 300 g___30,00 PLN
DANIA GŁÓWNE
- Kotlet De Volaille 150g /frytki / surówka___26,00 PLN
- Żeberka 400g/ ziemniaki pieczone/sałatka / sos bbq___32,00 PLN
- Pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem, ziemniaki, zestaw surówek___28,00 PLN
- Zrazy wieprzowe w sosie, ziemniaki, buraczki zasmażane___30,00 PLN
- Placki po cygańsku 4 szt , gulasz, śmietana, ogórek kiszony___30,00 PLN
WRAPY
- Tortilla grecka, sałata, ogórek, pomidor, sos tzatziki, papryka, oliwki ser feta___15,00 PLN
- Tortilla z kurczakiem, sałata, kurczak, pomidor, ser żółty, bekon,kukurydza, sos czosnkowy___17,00 PLN
PIZZA
- Margarita - sos, ser, oregano___18,00 PLN
- Capricciosa – sos, ser, szynka,pieczarki___24,00 PLN
- Hawajska – sos, ser, szynka, ananas___24,00 PLN
- Salami – sos, ser, salami, cebula, papryka___26,00 PLN
- Kurczak – sos, ser, kurczak, kukurydza,ruccola, brokuł, pieczarki___26,00 PLN
- Pepperoni – sos, ser, salami pepperoni, szpinak, papryczki___26,00 PLN
- VELA – sos, ser, krewetki, papryka, oliwki, ser feta ruccola___30,00 PLN
- Parma – sos, ser, szynka parmeńska, mozzarella ,pomidor suszony, pesto bazyliowe, ruccola___30,00 PLN
NASZE DZIAŁANIA W ZWIĄZKU Z PANDEMIĄ.
Drogi Gościu, naszym priorytetem jest aby Twój pobyt w naszym hotelu był bezpieczny.
Przeczytaj więc zanim dokonasz rezerwacji.
W trosce o bezpieczeństwo gości i nasze wprowadziliśmy szereg środków zabezpieczających.
RECEPCJA
- Umieściliśmy w widocznym miejscu przed wejściem do obiektu i w Recepcji informację o maksymalnej liczbie Gości mogących jednocześnie przebywać w danej części obiektu.
- Wprowadziliśmy ograniczenia liczby osób oczekujących w kolejce do Recepcji
- Pracownicy Recepcji obsługują Państwa w rękawiczkach i maseczkach lub przyłbicach ochronnych.
- Ograniczamy do minimum czas Gościa przy Recepcji
- Regularnie dezynfekujemy blat recepcyjny, jak również terminal płatniczy a także klucze do pokoi hotelowych.
- Udostępniamy możliwość zakupu maseczek ochronnych w Recepcji.
- Obsługa Recepcji gotowa jest w każdej chwili udzielić Państwu niezbędne informacje na temat funkcjonowania najbliższej stacji pogotowia ratunkowego oraz szpitala i posiada numery kontaktowe do pobliskich placówek medycznych, Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej. Obsługa Recepcji zna również procedurę postępowania w przypadku podejrzenia zakażenia koronawirusem.
POKOJE
- Pracownicy działu sprzątającego wyposażeni są w maseczki oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
- Wprowadziliśmy ograniczenia codziennego sprzątania pokoi. Pokoje są sprzątane wyłącznie na życzenie Gościa.
- Oprócz standardowego sprzątania i gruntownego wietrzenia pokoju po pobycie każdego Gościa, dodatkowo dezynfekujemy szczegółowo wszystkie powierzchnie dotykowe oraz łazienki profesjonalnymi środkami dezynfekującymi.
- Wprowadziliśmy zakaz używania suszarek nadmuchowych w łazienkach pokojowych.
- W Informatorach znajdą Państwo potrzebne numery telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz służb medycznych.
- Przygotowaliśmy specjalne pokoje służące do czasowego odizolowania osób, u których stwierdzono objawy chorobowe.
PRZESTRZENIE HOTELOWE
- Wymagamy od wszystkich Gości bezwzględnego stosowania się do obowiązku noszenia maseczek ochronnych w przestrzeniach hotelowych, korzystania z dostępnych dozowników płynu do dezynfekcji rąk oraz zachowywania bezpiecznego dystansu (min. 2 m) od innych Gości.
- Zapewniliśmy łatwy dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla Gości oraz pracowników. Dozowniki znajdują się przy wejściu do obiektu, wejściu do sali restauracyjnych, części wspólnych hotelu.
- W pomieszczeniach znajdują się sanitarnohigieniczne instrukcje dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki, a przy dozownikach z płynem do dezynfekcji – instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk.
- Na bieżąco (nie rzadziej niż co godzinę) dezynfekujemy klamki, poręcze, uchwyty, telefony, klawiatury komputerów, urządzenia w pomieszczeniach socjalnych oraz inne, często dotykane powierzchnie.
- Dezynfekujemy szczegółowo wszystkie toalety w obiekcie (w tym wg zaleceń GIS) z uwzględnieniem powierzchni często dotykanych, m.in.: armatury łazienkowej, drzwi, klamek, włączników, umywalek, desek toaletowych.
RESTAURACJA
Otwarcie restauracji oraz tarasu nastąpi zgodnie z wprowadzeniem kolejnego etapu znoszenia ograniczeń.
- Wprowadziliśmy ograniczenia w liczbie osób przebywających jednocześnie w restauracji.
- Wprowadzimy odpowiednie, bezpieczne odległości między stolikami / krzesłami w restauracji.
- Zrezygnowaliśmy z bufetowej formy serwowania posiłków. Wszystkie posiłki będą serwowane do stolików lub do pokoi Gości.
- Każdorazowo (po każdym Gościu) dezynfekujemy stoły oraz krzesła.
- Restauracja jest wietrzona tak często jak to będzie możliwe.
- Kelnerzy, kucharze, barmani i pomoc sprzątająca wyposażeni są w maseczki ochronne lub przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
- Wszystkie posiłki przygotowywane są w sterylnych warunkach zgodnie z zasadami HACCP oraz GIS przez personel przeszkolony z zasad bezpieczeństwa i higieny.
Wszyscy pracownicy odbyli szkolenie wewnętrzne na temat bezpieczeństwa swojego oraz gości oraz w przypadku postępowania w związku z podejrzeniem zarażenia.
Jeżeli potrzebują Państwo dodatkowych informacji odnośnie rezerwacji możecie się skontaktować z nami pod numerem telefonu : +48 600 918 386 lub +48 575 344 355 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Mamy nadzieję, że działania które podejmujemy wpłyną pozytywnie na decyzję o pobycie w naszym hotelu. Liczymy również na Państwa lojalność wobec naszych pracowników oraz innych gości naszego hotelu, jeżeli zaobserwowaliście u siebie niepokojące objawy zgłoście się do odpowiednich służb aby wykluczyć zakażenie COVID-19.
Zatajenie przed nami waszego stanu zdrowia może narazić wiele osób na nieprzyjemne konsekwencje.
BĄDŹMY BEZPIECZNI.
Menu Vela
Przystawki
- Bruschetta z pomidorami 3 szt/ pesto bazyliowe 15,00 PLN
- Francuski Camembert panierowany 125 g/ żurawina 20,00 PLN
- Tatar wołowy 120g/grzybki /ogórek /cebula/ pieczywo/żółtko 24,00 PLN
- Mule / wino/ czosnek/ pieczywo 32,00 PLN
- Krewetki 7 szt/cebula/czosnek /papryka/ sos winny /pieczywo 32,00 PLN
Zupy
- Rosół/ domowy makaron 250 ml 12,00 PLN
- Francuska zupa cebulowa/ boczek/ser/wino/pieczywo 250 ml 14,00 PLN
- Gulaszowa ostra /wołowina/papryka/ziemniaki/ pieczywo 250 ml 18,00 PLN
- Sycylijska z krewetkami/ trawa cytr./seler/ koper włoski/papryka / pomidory 250 ml (serwujemy od piątku do niedzieli) 18,00 PLN
Sałaty
- Sałatka Cezar z kurczakiem /sałata rzymska/sos cezar/ parmezan /pomidor cherry /grzanki/boczek 300g 25,00 PLN
- Sałatka VEGE /szpinak/ cieciorka/ pomidorki/ kasza bulgur/ ser feta/ 300g 27,00 PLN
- Sałatka z łososiem / mix sałat / dresing limonkiwy/ rzodkiewka avocado/pomidorki 300 g 29,00 PLN
Makarony
- Domowe tagliatelle z kurczakiem/ szpinak/ pomidor suszony/ śmietana 300 g 28,00 PLN
- Domowy makaron z owocami morza w sosie pomidorowym/ krewetka 4 szt /mule 4 szt / 300g / 34,00 PLN
Dania główne
- Kotlet De Volaille 150g /frytki / sałatka 26,00 PLN
- Burger wołowy 200g/ frytki/ pomidor/konfitura z cebuli 28,00 PLN
- Burger wołowy 200 g/ frytki/jajko sadzone/ ogórek 28,00 PLN
- Risotto 300g / pesto bazyliowe/ cukinia /pomidor/ słonecznik VEGE 28,00 PLN
- Żeberka 400g/ ziemniaki pieczone/sałatka / sos bbq 32,00 PLN
- Sznycel cielęcy panierowany 150 g/ kopytka / surówka 38,00 PLN
- Pierś z kaczki 180g / puree / sałatka z pomarańczą i granatem 38,00 PLN
- Stek z Rostbefu 240 g /puree chrzanowe/ sos piwny/ sałatka 48,00 PLN
Ryby
- Dorada 300 g /pieczone ziemniaki/ sos holenderski/ sałatka ze szpinaku/ pomidor/słonecznik/ 38,00 PLN
- Ryba Księżycowa ( filet) 200 g/ puree z czarnej marchewki sałatka z koprem włoskim/sos limonkowy 39,00 PLN
Dla dzieci
- Fileciki z kurczaka 120g /frytki /surówka z marchewki 18,00 PLN
Desery
- Malinowa Chmurka 14,00 PLN
- Szarlotka na ciepło/ lody /sos malinowy 150g/ 16,00 PLN
- Lody domowe 3 gałki / owoce sezonowe / bita śmietana 120g 16,00 PLN
- Kasztanowy Creme brulee 16,00 PLN
Kawy
- Kawa/ Coffee 8,00 PLN
- Espresso 6,00 PLN
- Cappuccino 10,00 PLN
- Kawa Latte , Latte Macchiato/ Coffee Latte 12,00 PLN
- Gorąca Czekolada / Hot Chocolate 10,00 PLN
- Herbata ( czarna, zielona, owocowa ) / Tea 7,00 PLN
(black, green, fruit)
- Kawa mrożona z bitą śmietaną/ Ice Coffee 15,00 PLN
- Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną / 17,00 PLN
Ice Coffee with Ice cream
- Kawa mrożona z Baileys’em 20,00 PLN
Ice Coffee with Baileys
Soki, woda, napoje
- Pomarańczowy/jabłkowy/cz.porzeczka/pomidorowy/ grejfrut 0,2 l 5,00 PLN
- Pepsi/ Mirinda/7 Up/ Schweps 0,2 l 5,00 PLN
- Woda Górska Natura 0,3 l / Water 4,00 PLN
- Woda w dzbanku z cytryną 1 l / Water with lemon/ mint 8,00 PLN
- Lemoniada 0,4 l /Lemonade 7,00 PLN
- Lemoniada w dzbanku 1 l 20,00 PLN
- Red bull 0,25 l 9,00 PLN
- Juice ( apple, tomato, orange, grapefruit, black currant) 9,00 PLN
Menu uroczystości Vela
Propozycja 1
Zupa:
II Danie
Deser:
125 Pln/os
* Czas trwania uroczystości max do 5 godz.
Propozycja 2
Zupa:
Krem z pomidora lub z białych warzyw
Danie główne:
Deser:
Zakąski:
Dodatkowo:
170 Pln/os
Drugą propozycje mogą Państwo poszerzyć o przystawkę (tatar z łososia z granatem )oraz ciepłą kolację ( Strogonoff )w cenie łącznej 185 zł.
Menu serwowane
Przystawka
Zupa
Danie główne
Cena zestawu 90 zł /os.
* w cenie woda w dzbanku oraz sok do obiadu
*kawa i herbata płatne dodatkowo
Cennik wybranych alkoholi:
Menu Weselne 220,00 Pln/ os
Przywitanie gości kieliszkiem wina musującego
Zupa (do wyboru)
- Aromatyczny rosół z makaronem
- Krem z białych warzyw
Danie główne
- Zrazy wieprzowe w sosie własnym 100g
- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 100g
- Cygaro wieprzowe faszerowane warzywami 100g
- Łosoś w sosie cytrynowym 100g
- Potrawka z kurczaka w białym sosie.100g
Dodatki
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki zapiekane
- Zestaw surówek
- Kapusta czerwona na ciepło
Deser (do wyboru)
- Lody z owocami i bitą śmietaną
- Szarlotka z gałką lodów waniliowych
- Panna Cotta
Zimne zakąski ( do wyboru 6 pozycji po 70% lub 8 pozycji po 50 %)
- Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
- Śledzik na 3 sposoby
- Tatar z łososia
- Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
- Roladki z łososia wędzonego z farszem
- Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
- Jajka w szynce
- Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
- Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
- Bruschetta z pomidorami
- Deska wędlin
- Galaretka rybna
- Pasztet domowy z żurawiną
- Jajko faszerowane pieczarkami
- Sałatka Śledziowa
- Sałatka brokułowa
- Pasta rybna z suszonymi pomidorami na chrupiącej grzance.
Kolacja
- Pieczone udka faszerowane pieczarkami i serem.
Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)
- Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Żurek
Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.
Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.
Menu weselne 250,00 Pln/os
Przywitanie gości kieliszkiem Prossecco
Przystawka ( do wyboru)
- Tatar z łososia
- Pasztet z orzechami w cieście francuskim z musem malinowym.
Zupa ( do wyboru)
- Aromatyczny rosół z makaronem
- Krem z brokułów z prażonymi migdałami
- Włoski krem z pomidorów z selerem i limonką
Danie Główne
- Pstrąg na pierzynce szpinakowej
- Zrazy w sosie własnym
- Polędwiczki w sosie borowikowym
- Kaczka z wiśniowym sosem
- Roladki drobiowe nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą.
- Kotlet De Volaille
Dodatki
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kasza gryczana
- Bukiet surówek
- Warzywa gotowane na parze
Deser ( do wyboru)
- Tiramisu
- Włoski sernik waniliowy
- Creme Brulee
Zimny bufet ( 8 pozycji do wyboru po 65%)
- Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
- Śledzik na 3 sposoby
- Tatar z łososia
- Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
- Roladki z łososia wędzonego z farszem
- Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
- Jajka w szynce
- Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
- Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
- Bruschetta z pomidorami
- Deska wędlin
- Galaretka rybna
- Pasztet domowy z żurawiną
- Jajko faszerowane pieczarkami
- Sałatka Śledziowa
- Sałatka brokułowa
Kolacja
- Kaczka pieczona z jabłkami, kluseczki śląskie.
Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)
- Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Strogonoff
Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.
Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.
W cenie również:
Podstawowe ustrojenie stołów w wybranym kolorze, świeczniki, serwetki.
Pokój dla Pary Młodej w Prezencie.
Zniżka w wysokości 10% na pokoje dla gości weselnych w dniu wesela.
Opcje dodatkowe:
Dekoracje kwiatowe 300 zł
Słodki bufet, ewentualnie tort 15 -30 Pln/os
Fontanna czekoladowa 10 Pln/os
Stół wiejski 15 Pln/ os
Ciasto domowe 10 Pln/ os
Dla pierwszego pakietu napoje gazowane w kwocie 10 Pln/os
Alkohole
Roll bar z piwem 400 Pln/ keg
Drink Bar ( cena do uzgodnienia)
Wino białe/czerwone but 0,75 l 45 zł
Wino karafka 1 l 30 zł
Wódka Finlandia 0,5 l 35 zł
Wódka Wyborowa 0,5 l 28 zł.
Opłata ZAiKS kontakt Pan Jan Woźniak tel. 604 446 963 koszt ok. 150,00 zł.
Serwis do ciast 100,00 zł. Korkowe do 50 os 150,00 zł, powyżej 200,00 zł.
W przypadku gdy liczba gości jest mniejsza niż 50 osób cena wzrasta o 10%.
Koszt poprawin to 30,00 zł/os, dodatkowy gorący posiłek na poprawiny 45 zł/os.
Czas poprawin 5 godzin.
Poprawiny przy zamkniętej sali a liczbie osób mniejszej niż 50 dodatkowa opłata za rezerwacje sali
w sezonie 800,00 zł poza sezonem 600,00 zł.
Poprawiny najwcześniej od godz.13:00 do godz. 20:00. Każda kolejna godzina płatna 300,00 zł.