Catering na chapsa
Pasztet drobiowo-wieprzowy z żurawiną podawany na grzance
8,00 zł / 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Tortilla z kurczakiem i warzywami
6,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Bakłażan faszerowany twarożkiem ziołowym
8,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Roladka z łososia wędzonego z ogórkiem i serkiem chrzanowym
10,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Śledzik na pieczonym ziemniaczku w towarzystwie serka topionego
8,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Bruschetta z pomidorami i bazylią
8,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Grilowany pomidor z bekonem,sosem czosnkowym i rucolą
8,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Mini galaretka z kurczakiem i warzywami ok.100g
12,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Mus z wędzonego pstrąga
8,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Dorsz po japońsku słodko-kwaśny
70,00 zł/ 1 kg
Tatar z łososia na toście 80g
14,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Tatar z polędwicy wołowej na toście 80g
20,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Mini krokiety z kurczakiem po meksykańsku
15,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Melon otulony szynką parmeńską
8,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Rillettes z kaczki z żurawiną, rucolą na grzance
12,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Mini burger wołowy
20,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Mini burger z kurczakiem
16,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Mini galaretka rybna 100g
15,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym
80,00 zł/ 1 kg
Torciki z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym i serkiem
12,00 zł/1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Mini bułeczki z szarpaną wieprzowiną, pomidorki cherry, rucola, sos musztrdowy i prażona cebulka
14,00 zł/ 1 szt. minimalne zamówienie 5 szt.
Koreczki serowe 3 rodzaje 24 sztuki
100,00 zł /1 zestaw
Sałatka cezar z kurczakiem
60,00 zł/ 1 kg
Sałatka łabędzi puch z kurczakiem wędzonym
60,00 zł/ 1 kg
Sałatka z łososiem pieczonym w towarzystwie buraka,rucoli i słonecznika
80,00 zł/ 1 kg
Sałatka grecka
50,00 zł/ 1 kg
PIZZA
z pieca opalanego drewnem
1. Pizza Marinara 27,00 PLN
pomidory San Marzano, czosnek, oliwa
2. Pizza Margherita 30,00 PLN
pomidory Sam Marzano, mozzarella fior di latte, świeża bazylia
3. Pizza Salama 38,00 PLN
pomidory Sam Marzano, mozzarella fior di latte, dojrzewająca kiełbasa salami Napoli
4. Pizza Salama pikante 38,00 PLN
pomidory Sam Marzano, mozzarella fior di latte, dojrzewająca kiełbasa spianata piccante, czosnek
5. Pizza Sycyliana 38,00 PLN
pomidory Sam Marzano, mozzarella fior di latte, kurczak, pieczarki
6. Pizza Prosciutto 39,00 PLN
cotto-pomidory Sam Marzano, mozzarella fior di latte, szynka posciutto cotto
7. Pizza Carbonara 40,00 PLN
krem fresh, mozzarella fior di latte, pancetta Piacentina (boczek), cebula, ser kozi, czosnek
8. Pizza Tonno 40,00 PLN
pomidory Sam Marzano, mozzarella fior di latte, tuńczyk, cebula, oliwki
9. Pizza Quattro Formaggi 40,00 PLN
pomidory Sam Marzano, mozzarella fior di latte, gorgonzola, taleggio, grana padano, rukola
10. Pizza Mortadella e pesto di pistacchi 42,00 PLN
mozarella fior di late, mortadella z pistacjami, rucola, oregano, krem fresh
11. Pizza Napoletana 42,00 PLN
krem fresh, wędzony ser scamorza, ser parmegana, salsiccia venata (regionalna kiełbasa biała), cebula, pieprz
12. Pizza Capricciosa 42,00 PLN
pomidory Sam Marzano, mozzarella fior di latte, prosciutto crudo (szynka gotowana), pieczarki
13. Pizza Prosciutto Crudo 44,00 PLN
pomidory Sam Marzano, mozarella, fior di latte, prosciutto crudo (szynka dojrzewająca), pomidorki cherry, rucola, grana padano
14. Pizza Salsiccia N'duja-Mascarpone 44,00 PLN
mozzarella fior di latte, ser wędzony Scamorza, salsiccia n'duja (wieprzowina mielona z peperoncino), papryczki chili
15. Pizza Frutti di mare 49,00 PLN
pomidory Sam Marzano, owoce morza (krewetki, mule, kalmary), czosnek, natka pietruszki, grana padano, oliwa
Dodatki do Pizzy mięsne - (kurczak, tuńczyk, karkówka, salami, szynka) 8,00 PLN
Warzywne (pieczarki, papryka, cebula, oliwki, pomidory, kukurydza, ogórek konserwowy, ser) 4,00 PLN
Sos do pizzy 4,00 PLN
NASZE DZIAŁANIA W ZWIĄZKU Z PANDEMIĄ.
Drogi Gościu, naszym priorytetem jest aby Twój pobyt w naszym hotelu był bezpieczny.
Przeczytaj więc zanim dokonasz rezerwacji.
W trosce o bezpieczeństwo gości i nasze wprowadziliśmy szereg środków zabezpieczających.
RECEPCJA
- Umieściliśmy w widocznym miejscu przed wejściem do obiektu i w Recepcji informację o maksymalnej liczbie Gości mogących jednocześnie przebywać w danej części obiektu.
- Wprowadziliśmy ograniczenia liczby osób oczekujących w kolejce do Recepcji
- Pracownicy Recepcji obsługują Państwa w rękawiczkach i maseczkach lub przyłbicach ochronnych.
- Ograniczamy do minimum czas Gościa przy Recepcji
- Regularnie dezynfekujemy blat recepcyjny, jak również terminal płatniczy a także klucze do pokoi hotelowych.
- Udostępniamy możliwość zakupu maseczek ochronnych w Recepcji.
- Obsługa Recepcji gotowa jest w każdej chwili udzielić Państwu niezbędne informacje na temat funkcjonowania najbliższej stacji pogotowia ratunkowego oraz szpitala i posiada numery kontaktowe do pobliskich placówek medycznych, Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej. Obsługa Recepcji zna również procedurę postępowania w przypadku podejrzenia zakażenia koronawirusem.
POKOJE
- Pracownicy działu sprzątającego wyposażeni są w maseczki oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
- Wprowadziliśmy ograniczenia codziennego sprzątania pokoi. Pokoje są sprzątane wyłącznie na życzenie Gościa.
- Oprócz standardowego sprzątania i gruntownego wietrzenia pokoju po pobycie każdego Gościa, dodatkowo dezynfekujemy szczegółowo wszystkie powierzchnie dotykowe oraz łazienki profesjonalnymi środkami dezynfekującymi.
- Wprowadziliśmy zakaz używania suszarek nadmuchowych w łazienkach pokojowych.
- W Informatorach znajdą Państwo potrzebne numery telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz służb medycznych.
- Przygotowaliśmy specjalne pokoje służące do czasowego odizolowania osób, u których stwierdzono objawy chorobowe.
PRZESTRZENIE HOTELOWE
- Wymagamy od wszystkich Gości bezwzględnego stosowania się do obowiązku noszenia maseczek ochronnych w przestrzeniach hotelowych, korzystania z dostępnych dozowników płynu do dezynfekcji rąk oraz zachowywania bezpiecznego dystansu (min. 2 m) od innych Gości.
- Zapewniliśmy łatwy dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla Gości oraz pracowników. Dozowniki znajdują się przy wejściu do obiektu, wejściu do sali restauracyjnych, części wspólnych hotelu.
- W pomieszczeniach znajdują się sanitarnohigieniczne instrukcje dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki, a przy dozownikach z płynem do dezynfekcji – instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk.
- Na bieżąco (nie rzadziej niż co godzinę) dezynfekujemy klamki, poręcze, uchwyty, telefony, klawiatury komputerów, urządzenia w pomieszczeniach socjalnych oraz inne, często dotykane powierzchnie.
- Dezynfekujemy szczegółowo wszystkie toalety w obiekcie (w tym wg zaleceń GIS) z uwzględnieniem powierzchni często dotykanych, m.in.: armatury łazienkowej, drzwi, klamek, włączników, umywalek, desek toaletowych.
RESTAURACJA
Otwarcie restauracji oraz tarasu nastąpi zgodnie z wprowadzeniem kolejnego etapu znoszenia ograniczeń.
- Wprowadziliśmy ograniczenia w liczbie osób przebywających jednocześnie w restauracji.
- Wprowadzimy odpowiednie, bezpieczne odległości między stolikami / krzesłami w restauracji.
- Zrezygnowaliśmy z bufetowej formy serwowania posiłków. Wszystkie posiłki będą serwowane do stolików lub do pokoi Gości.
- Każdorazowo (po każdym Gościu) dezynfekujemy stoły oraz krzesła.
- Restauracja jest wietrzona tak często jak to będzie możliwe.
- Kelnerzy, kucharze, barmani i pomoc sprzątająca wyposażeni są w maseczki ochronne lub przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
- Wszystkie posiłki przygotowywane są w sterylnych warunkach zgodnie z zasadami HACCP oraz GIS przez personel przeszkolony z zasad bezpieczeństwa i higieny.
Wszyscy pracownicy odbyli szkolenie wewnętrzne na temat bezpieczeństwa swojego oraz gości oraz w przypadku postępowania w związku z podejrzeniem zarażenia.
Jeżeli potrzebują Państwo dodatkowych informacji odnośnie rezerwacji możecie się skontaktować z nami pod numerem telefonu : +48 600 918 386 lub +48 575 344 355 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Mamy nadzieję, że działania które podejmujemy wpłyną pozytywnie na decyzję o pobycie w naszym hotelu. Liczymy również na Państwa lojalność wobec naszych pracowników oraz innych gości naszego hotelu, jeżeli zaobserwowaliście u siebie niepokojące objawy zgłoście się do odpowiednich służb aby wykluczyć zakażenie COVID-19.
Zatajenie przed nami waszego stanu zdrowia może narazić wiele osób na nieprzyjemne konsekwencje.
BĄDŹMY BEZPIECZNI.
Menu Vela Restauracja |
Przystawki
- Placuszki rosti 3 sztuki podane z łososiem wędzonym, kwaśną śmietaną, sałatką z rzodkiewki, ogórka 39,00 PLN
- Tatar z polędwicy wołowej z polskiej hodowli 100 g, podany z cebulką, marynowana pieczarka, musztarda francuska, żółtko, ikra z rybą wymieszana z majonezem, grzanki 3 sztuki 35,00 PLN
Zupy
- Wykwintny rosół wołowo-drobiowy podany ze swojskim makaronem, marchewką, pietruszką 250 ml 20,00 PLN
- Staropolski żurek gotowany na wędzonce, białej kiełbasie, boczku, podany z jajkiem, ziemniakami, grzanką 1 sztuk 25,00 PLN
- Zupa rybna z dodatkiem łososia, dorsza, selera naciowego, papryki, pora, czosnku, warzyw korzennych, śmietana, natka pietruszki, grzanka 1 sztuka 32,00 PLN
Sałaty
- Sałatka cezar z kurczakiem. Sałatą rzymską, pomidorkami cherry, boczkiem z sosem cezar na bazie anchois, majonezu, jogurtu i parmezanu, 1 sztuka grzanki 500 gr 38,00 PLN
- Sałatka serowa z kozim serem zapiekanym w orzechach włoskich, mix sałat, pomidorki cherry, marynowana gruszka w cynamonie i goździkach z vinegrettem malinowym 1 sztuka grzanka 500 gr 38,00 PLN
Owoce morza
- Mule 500 g duszone w winie białym z dodatkiem masła, czosnku, papryki, pietruszki, cytryny, grzanki 5 sztuk 49,00 PLN
- Królewskie krewetki 6 sztuk w sosie limonkowo-kokosowym z dodatkiem wina białego, czosnku, papryczki chilli, grzanki czosnkowe 2 sztuki 51,00 PLN
Ryby
- Łosoś zawijany w kapuście włoskiej opiekane mozzarellą i pomidorkami cherry z purée ziemniaczanym aromatyzowanym chrzanem i sosem krewetkowym 66,00 PLN
Burgery
- Burger wołowy 160 g z krążkami cebulowymi, ser lazur, bekon, konfitura z cebuli, sałata, majonez i frytki 49,00 PLN
- Burger wołowy 160 g z frytkami, ser cheddar, bekon, cebula, ogórek konserwowy, sos ostry, mieszany lub łagodny 45,00 PLN
Makarony
- Spaghetti Agilo olio peperoncino, czosnek, chilli, pietruszka, oliwa, rukola, parmezan 400 gr 33,00 PLN
- Penne z kurczakiem, papryka, brokuł, cebula, czosnek, pieczarki, śmietana, sos sojowy, ser grana padano, sezam, rukola 450 g 41,00 PLN
- Tagliatelle szpinakowe z łososiem świeżym, czosnkiem, pomidorkami cherry, kalafiorem, cukinią, czarnuszką, śmietaną, serem grana padano 450 g 44,00 PLN
Dania główne
- Kotlet de volaille z masłem, pietruszką, frytki, marchewka, coleslaw 42,00 PLN
- Schab wieprzowy panierowany w płatkach owsianych, smażony na smalcu, purée z pasternaku, ogórek kiszony 42,00 PLN
- Policzki wołowe wolno gotowane w sosie własnym z kopytkami smażonymi na maśle i burakiem karmelizowanym 55,00 PLN
- Żeberka w sosie BBQ z opiekanymi ziemniakami w ziołach i sałatką z vinaigrette 500 gr 59,00 PLN
- Pierś z kaczki z pieczonymi ziemniakami, groszkiem cukrowym, smażonym na maśle i purée z czerwonej kapusty 160-180 gr 56,00 PLN
- Gulasz z dziczyzny podawany z warzywami, plackami z kaszy gryczanej, ziemniaka i parmezanu 69,00 PLN
- Stek z polędwicy wołowej podany z batatami i kalafiorem smażonym na maśle z sezamem i pietruszką 97,00 PLN
Pierogi
- Pierogi z mięsem 6 szt. mięso wołowo-drobiowe z sosem kurkowo-śmietanowym, pietruszka, rukola 38,00 PLN
Dla dzieci
- Frytki 180 g 15,00 PLN
- Bataty 160 g 19,00 PLN
- Rosół z makaronem i marchewką 16,00 PLN
- Fileciki z kurczaka 120g /frytki /surówka z marchewki 25,00 PLN
Desery
- Szarlotka na ciepło z lodami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym 26,00 PLN
- Brownie na ciepło z lodami i bitą śmietaną 28,00 PLN
- Fantazja lodowo-bezowa z owocami, lodami waniliowymi, bitą śmietaną i sosem malinowym 26,00 PLN
- Lody własnej produkcji z konfiturą z wiśni i bitą śmietaną 25,00 PLN
- Sernik chałwowo czekoladowy na kruchym spodzie z dodatkiem frużeliny żurawinowej i białej czekolady 26,00 PLN
Kawy/ Herbaty
- Kawa/ Coffee / sypana / rozpuszczalna 10,00 PLN
- Americana 13,00 PLN
- Espresso 10,00 PLN
- Cappuccino 15,00 PLN / z mlekiem roślinym 19,00 PLN
- Kawa Latte , Latte Macchiato/ 17,00 PLN / z mlekiem roślinym 22,00 PLN
- Gorąca Czekolada 18,00 PLN / z mlekiem roślinym 24,00 PLN
- Herbata ( czarna, zielona, owocowa ) / Tea (black, green, fruit) 8,00 PLN
- Herbata zimowa /Winter tea 18,00 PLN
- Kawa mrożona z bitą śmietaną 16,00 PLN / z mlekiem roślinym 22,00 PLN
- Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną 19,00 PLN / z mlekiem roślinym 28,00 PLN
- Kawa mrożona z Baileys’em 25,00 PLN / z mlekiem roślinym 30,00 PLN
- Śmietanka 5,00 PLN
- Syrop do kawy 3,00 PLN
Soki, woda, napoje / Juice, water, drink
- Pomarańczowy/jabłkowy/cz.porzeczka/pomidorowy/ grejfrut 0,2 l Juice 9,00 PLN
- Pepsi/ Mirinda/7 Up/ Schweppes 0,2 l 10,00 PLN
- Woda Krystaliczne Źródło 0,3 l 9,00 PLN
- Woda w dzbanku z cytryną 1 l 12,00 PLN
- Lemoniada 0,4 l 15,00 PLN
- Lemoniada w dzbanku 1 l 29,00 PLN
- Red bull 0,25 l 14,00 PLN
- Cisowianka Perlage 0,7 l 13,00 PLN
* Lista alergenów dostępna na sali restauracyjnej
* Dla rezerwacji stolika od 10 osób obowiązuje opłata serwisowa w wysokości 10 % rachunku.
* Rezerwacje od 10 os – nie ma możliwości rozdzielenia rachunków.
Menu Vela Restauracja Sezonowe Jesień 2024 |
Przystawki
- Kopytka dyniowe z sosem podgrzybkowo-smietanowym i chrupiąca sałata 30,00 PLN
- Bakłażan faszerowany mięsem wołowym z kolendrą, zapiekany serem mozzarella w sosie pomidorowym 39,00 PLN
Zupa
- Krem z dyni na mleku kokosowym z prażonym słonecznikiem, imbirem, kurkuma i czosnkiem z dodatkiem ciastka korzennego 28,00 PLN
Dania główne
- . Risotto z krewetkami królewskimi 3 sztuk, chorizo, cebulka, czosnkiem, pomidorkami cherry, kolendrą, oraz dodatkiem tuszu z kałamarnicy 49,00 PLN
- Gicz jagnięca duszona na winie czerwonym z dodatkiem warzyw korzennych i purée ziemniaczanym 85,00 PLN
Desery
- Lody kawowe własnego wyrobu, posypane pistacjami, bita śmietana i sosem klonowym 24,00 PLN
- Racuchy 3 szt. z musem gruszkowym, lody słony karmel, cukier puder 28,00 PLN