Menu Velamenu obraz


Przystawki


 Śledź/salsa/orzech/pieczywo 120 g 14,00 PLN
 Tatar wołowy 120g/podgrzybek/ogórek /cebula/ pieczywo 22,00 PLN
 Tatar łosoś 120 g/czerwona cebula/sezam/soso sojowy/pieczywo 22,00 PLN
 Krewetki 7 szt/cebula/czosnek /papryka/ sos winny 29,00 PLN


Zupy


 Rosół/lane kluski/marchew/pietruszka 250 ml 11,00 PLN
 Krem z kalafiora/słonecznik/pietruszka 250 ml 13,00 PLN
 Chłodnik z arbuza/dynia/cytryna/mięta 250 ml 14,00 PLN


Sałaty


 Cezar z kurczakiem /sałata rzymska/sos cezar/ parmezan /pomidor cherry /grzanki/boczek 300g 23,00 PLN
 Sałata Cezar z krewetkami /sałata rzymska/sos cezar/parmezan/pomidor cherry/grzanki 300g 26,00 PLN
 Sałata łosoś / mix sałat/łosoś smażony/ granat/ słonecznik/ ogórek/pomidor/vinegrette malinowy 300g 26,00 PLN


Makarony


 Penne z kurczakiem/pieczarki/brokuły/sos śmietanowy 300g 24,00 PLN
 Makaron sojowy/cukinia/ogórek/kapusta/jajko/czerwona cebula/nerkowce/sos sweet chili 300g 29,00 PLN
 Czarne tagliatelle/krewetki 5 szt /cebula/czosnek /chilli 300g 32,00 PLN

Dania główne


 Risotto/ pieczarki/wino 300 g 23,00 PLN
 Kotlet De Volaille 150g / puree/ mix sałat 24,00 PLN
 Kurczak sous vide 160g /puree/marchew/kalafior/sos pietruszkowy/ 28,00 PLN
 Żeberka 400g/ ziemniaki pieczone/ mix sałat/ sos bbq  32,00 PLN
 Polędwiczka wieprzowa 160g/puree chrzanowe/sos pieczeniowy /marchew/por/cukinia 34,00 PLN
 Pierś z kaczki 180g /kopytka/jabłko / sos demi Glace malinowy/pietruszka/groszek 38,00 PLN
 Stek z Antrykotu 200 g /bataty/groszek/sos pietruszkowy /pietruszka 44,00 PLN


Ryby


 Dorsz 180 g/kasza bulgur/cukinia /marchew/ kalafior 32,00 PLN
 Łosoś 180g /bataty /marchew/por /rzodkiewka 36,00 PLN


Dla dzieci


 Rosół/lane kluski/marchewka 200 ml 9,00 PLN
 Fileciki z kurczaka 120g /puree/marchew baby 14,00 PLN


Desery


 Szarlotka na ciepło/lody/sos malinowy 150g 14,00 PLN
 Mus pomarańczowy/ziemia czekoladowa/puder malinowy 120g 14,00 PLN
 Lody domowe / śmietankowe/ malinowe/ 120g 14,00 PLN
 Krem z białej czekolady/limonka/malina/rokitnik 120g 16,00 PLN

Menu uroczystości Vela


Propozycja 1


Zupa:
Domowy rosół z lanymi kluskami lub Krem z białych warzyw z oliwa
pietruszkowa i słonecznikiem
II Danie
Schab w sosie myśliwskim
Grillowana pierś z kurczaka
Dorsz na sosie porowym
Dodatki: ziemniaki z koperkiem lub ziemniaki pieczone, kopytka
Mix warzyw gotowanych lub zestaw surówek
Deser:
Panna cotta z sosem malinowym i kruszonka
Lub
Ciasto marchewkowe
Kawa, herbata, soki, woda


100 Pln/os

 

Propozycja 2
Zupa:
Krem z kalafiora z chipsem z marchwi
Danie główne:
Roladka drobiowa z szpinakiem i serem feta
Polędwiczka z sosem pieczeniowym
Kotlet de volaille
Dorsz na sosie porowym
Dodatki: Ziemniaki z koperkiem, ziemniaki pieczone, kasza pęczak mix warzyw
gotowanych, zestaw surówek
Deser:
Mus miętowy z owocami
lub
Mus z białej czekolady z limonka
2 rodzaje ciasta
Sernik na zimno z owocami
Szarlotka
Zakąski:
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałatka z pieczonych ziemniaków
Śledź w śmietanie
Pasztet domowy
pieczywo

 Dodatkowo:
Kawa, herbata, soki, woda z cytryną

150 Pln/os

Drugą propozycje mogą Państwo poszerzyć o przystawkę (tatar
z łososia z granatem )oraz ciepłą kolację ( Strogonoff )w cenie
łącznej 185 zł.
Zimne zakąski dodatkowo:
Sałatka z kurczakiem
Deska wędlin i serów
Sałatka z pieczonych ziemniaków
Matjas w oleju
Domowy pasztet w cieście francuskim
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Sałatka caprese
Tortilla z wędzonym łososiem
Pieczywo, masło
Cena 55 PLN/os


Desery dodatkowo
Sernik New York
Tarta z owocami

Menu serwowane
Przystawka
Pate na grzance z żurawina
Lub
Tatar z łososia
Zupa
Krem z pora
Lub
Rosół z lanymi kluskami
Danie główne
Dorsz z ziołowa kruszonka, warzywami gotowanymi i kasza pęczak
Lub
Wolno gotowana wołowina na Puree ziemniaczanym z groszkiem
Deser
Fondant czekoladowy z lodami miętowymi
Lub
Mus pomarańczowy z kruszonka
90 zł/os

Cennik wybranych alkoholi:
Żubrówka biała, Soplica, - 30,00 zł.
Wyborowa, Bocian 0,5l - 40,00 Pln
Absolut, Finlandia ,Rosolis 0,5l- 45,00 Pln
Grant's 0,5l - 65,00 Pln
Jack Daniel`s 0,5l - 75,00 Pln
Wino domowe karafka 0,5 l – 25,00 Pln
Wino wytrawne/półwytrawne ( białe, czerwone) 0,7 l – 39,00 Pln
Własne cista muszą być wcześniej pokrojone w porcje, serwis talerzykowy 50 zł.
Własny alkohol 100 zł do 30 osób, powyżej 150 -200 zł
Napoje gazowane 1l 6 zł / osoba.
Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci od 4 do 10 lat 50% ceny.
Przyjęcie odbywa się przy restauracji otwartej dla gości z zewnątrz.
Wynajęcie całej sali możliwe powyżej 50 os za dodatkową opłatą.
W cenie menu zawiera się wystrój stołu w nieduże bukieciki,
świeczniki, wystrój stołu w kolorze wybranym przez zamawiającego.
Restauracja czynna jest do godz 22:00, przedłużenie uroczystości
każda kolejna godzina 100,00 zł.

MENU KOMUNIA ŚWIĘTA  2019

 komunia swieta

Zupa

Aromatyczny rosół z makaronem

Danie główne ( 100g/ na osobę.)

Zrazy wieprzowe w sosie własnym
Kotlet De Volaille z masłem i świeżą pietruszką
Filet z łososia z sosem cytrynowym

Dodatki

ziemniaki z wody, kasza gryczana, frytki

Zestaw surówek

( z kapusty pekińskiej, marchewka, mizeria)

 Deser

Panna Cotta z musem truskawkowym.

 Zakąski

Sałatka, gyros, brokuła.
Tortilla z łososiem i szpinakiem
Roladki mięsne z suszonymi pomidorami i serem
oraz pieczarkami

 Kolacja

Risotto z kurczakiem i warzywami.

 Kawa, herbata, soki, woda w dzbankach.

Cena za osobę 130,00 zł bez kolacji
Cena za osobę 140,00 zł z kolacją.

Menu Weselne 190,00 Pln/ os

 wesele vela restauracja

Przywitanie gości kieliszkiem wina musującego

Zupa (do wyboru)

  • Aromatyczny rosół z makaronem
  • Krem z białych warzyw

Danie główne

  • Zrazy wieprzowe w sosie własnym 100g
  • Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 100g
  • Cygaro wieprzowe faszerowane warzywami 100g
  • Łosoś w sosie cytrynowym 100g
  • Potrawka z kurczaka w białym sosie.100g

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki zapiekane
  • Zestaw surówek
  • Kapusta czerwona na ciepło

Deser (do wyboru)

  • Lody z owocami i bitą śmietaną
  • Szarlotka z gałką lodów waniliowych
  • Panna Cotta

Zimne zakąski ( do wyboru 6 pozycji po 70% lub 8 pozycji po 50 %)

  • Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
  • Śledzik na 3 sposoby
  • Tatar z łososia
  • Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
  • Roladki z łososia wędzonego z farszem
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
  • Jajka w szynce
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Deska wędlin
  • Galaretka rybna
  • Pasztet domowy z żurawiną
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka Śledziowa
  • Sałatka brokułowa
  • Pasta rybna z suszonymi pomidorami na chrupiącej grzance.

Kolacja

  • Pieczone udka faszerowane pieczarkami i serem.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Żurek

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

 

Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.

 


Menu weselne 220,00 Pln/os

Przywitanie gości kieliszkiem Prossecco

Przystawka ( do wyboru)

  • Tatar z łososia
  • Pasztet z orzechami w cieście francuskim z musem malinowym.

Zupa ( do wyboru)

  • Aromatyczny rosół z makaronem
  • Krem z brokułów z prażonymi migdałami
  • Włoski krem z pomidorów z selerem i limonką

Danie Główne

  • Pstrąg na pierzynce szpinakowej
  • Zrazy w sosie własnym
  • Polędwiczki w sosie borowikowym
  • Kaczka z wiśniowym sosem
  • Roladki drobiowe nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą.
  • Kotlet De Volaille

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kasza gryczana
  • Bukiet surówek
  • Warzywa gotowane na parze

Deser ( do wyboru)

  • Tiramisu
  • Włoski sernik waniliowy
  • Creme Brulee

Zimny bufet ( 8 pozycji do wyboru po 65%)

  • Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
  • Śledzik na 3 sposoby
  • Tatar z łososia
  • Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
  • Roladki z łososia wędzonego z farszem
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
  • Jajka w szynce
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Deska wędlin
  • Galaretka rybna
  • Pasztet domowy z żurawiną
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka Śledziowa
  • Sałatka brokułowa

Kolacja

  • Kaczka pieczona z jabłkami, kluseczki śląskie.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Strogonoff

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.

 W cenie również:

Podstawowe ustrojenie stołów w wybranym kolorze, świeczniki, serwetki.

Pokój dla Pary Młodej w Prezencie.

Zniżka w wysokości 10% na pokoje dla gości weselnych w dniu wesela.

 

Opcje dodatkowe:

 

Dekoracje kwiatowe 300 zł

Słodki bufet, ewentualnie tort 15 -30 Pln/os

Fontanna czekoladowa 10 Pln/os

Stół wiejski 15 Pln/ os

Ciasto domowe 10 Pln/ os

Dla pierwszego pakietu napoje gazowane w kwocie 10 Pln/os

 

 

Alkohole

 

Roll bar z piwem 400 Pln/ keg

Drink Bar ( cena do uzgodnienia)

Wino białe/czerwone but 0,75 l 45 zł

Wino karafka 1 l 30 zł

Wódka Finlandia 0,5 l 35 zł

Wódka Wyborowa 0,5 l 28 zł.

 

Opłata ZAiKS kontakt Pan Jan Woźniak tel. 604 446 963 koszt ok. 150,00 zł.

Serwis do ciast 100,00 zł. Korkowe do 50 os 150,00 zł, powyżej 200,00 zł.

W przypadku gdy liczba gości jest mniejsza niż 50 osób cena wzrasta o 10%.

Koszt poprawin to 30,00 zł/os, dodatkowy gorący posiłek na poprawiny 45 zł/os.

Czas poprawin 5 godzin.

Poprawiny przy zamkniętej sali a liczbie osób mniejszej niż 50 dodatkowa opłata za rezerwacje sali

w sezonie 800,00 zł poza sezonem 600,00 zł.

Poprawiny najwcześniej od godz.13:00 do godz. 20:00. Każda kolejna godzina płatna 300,00 zł.