PIZZA

z pieca opalanego drewnem

pizza 01

1. Pizza Margherita 24,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, św. bazylia

 

2. Pizza Sycyliana 34,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, kurczak, pieczarki

 

3. Pizza Picante 33,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, salami, peperoncino, oliwki

 

4. Pizza Hawajska 35,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, szynka, ananas

 

5. Pizza Sweet Chesse 41,00 zł

ser mozarella, ser lazur, gruszka, ser provolone, orzechy włoskie, rukola

 

6. Pizza Bianca 39,00 zł

sos biały, boczek, brokuł, ogórek konserwowy , ser lazur

 

7. Pizza Capricosa 38,00 zł

sos pomidorowy, ser mozarella, szynka włoska gotowana, pieczarki, pomidory suszone, pesto bazyliowe

 

8. Pizza Crudo 39,00 zł

sos pomidorowy, ser mozzarella, szynka parmeńska, szparagi, rukola, pomidorki koktajlowe, parmezan

 

9. Pizza Nduja 39,00 zł

pesto paprykowe, szpinak baby, salami nduja, ser mozzarella

 

10. Frutti di mare 42,00 zł

sos pomidorowy, owoce morza, parmezan, rukola

 

11. Calzone Vela 39,00 zł

sos pomidorowy, karkówka z pieca, ser mozzarella, cukinia, kukurydza, cebula

 

NASZE DZIAŁANIA W ZWIĄZKU Z PANDEMIĄ.

Drogi Gościu, naszym priorytetem jest aby Twój pobyt w naszym hotelu był bezpieczny.

Przeczytaj więc zanim dokonasz rezerwacji.

W trosce o bezpieczeństwo gości i nasze wprowadziliśmy szereg środków zabezpieczających.

RECEPCJA

  • Umieściliśmy w widocznym miejscu przed wejściem do obiektu i w Recepcji informację o maksymalnej liczbie Gości mogących jednocześnie przebywać w danej części obiektu.
  • Wprowadziliśmy ograniczenia liczby osób oczekujących w kolejce do Recepcji
  • Pracownicy Recepcji obsługują Państwa w rękawiczkach i maseczkach lub przyłbicach ochronnych.
  • Ograniczamy do minimum czas Gościa przy Recepcji
  • Regularnie dezynfekujemy blat recepcyjny, jak również terminal płatniczy a także klucze do pokoi hotelowych.
  • Udostępniamy możliwość zakupu maseczek ochronnych w Recepcji.
  • Obsługa Recepcji gotowa jest w każdej chwili udzielić Państwu niezbędne informacje na temat funkcjonowania najbliższej stacji pogotowia ratunkowego oraz szpitala i posiada numery kontaktowe do pobliskich placówek medycznych, Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej. Obsługa Recepcji zna również procedurę postępowania w przypadku podejrzenia zakażenia koronawirusem.

POKOJE

  • Pracownicy działu sprzątającego wyposażeni są w maseczki oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
  • Wprowadziliśmy ograniczenia codziennego sprzątania pokoi. Pokoje są sprzątane wyłącznie na życzenie Gościa.
  • Oprócz standardowego sprzątania i gruntownego wietrzenia pokoju po pobycie każdego Gościa, dodatkowo dezynfekujemy szczegółowo wszystkie powierzchnie dotykowe oraz łazienki profesjonalnymi środkami dezynfekującymi.
  • Wprowadziliśmy zakaz używania suszarek nadmuchowych w łazienkach pokojowych.
  • W Informatorach znajdą Państwo potrzebne numery telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz służb medycznych.
  • Przygotowaliśmy specjalne pokoje służące do czasowego odizolowania osób, u których stwierdzono objawy chorobowe.

PRZESTRZENIE HOTELOWE

  • Wymagamy od wszystkich Gości bezwzględnego stosowania się do obowiązku noszenia maseczek ochronnych w przestrzeniach hotelowych, korzystania z dostępnych dozowników płynu do dezynfekcji rąk oraz zachowywania bezpiecznego dystansu (min. 2 m) od innych Gości.
  • Zapewniliśmy łatwy dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla Gości oraz pracowników. Dozowniki znajdują się przy wejściu do obiektu, wejściu do sali restauracyjnych, części wspólnych hotelu.
  • W pomieszczeniach znajdują się sanitarnohigieniczne instrukcje dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki, a przy dozownikach z płynem do dezynfekcji – instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk.
  • Na bieżąco (nie rzadziej niż co godzinę) dezynfekujemy klamki, poręcze, uchwyty, telefony, klawiatury komputerów, urządzenia w pomieszczeniach socjalnych oraz inne, często dotykane powierzchnie.
  • Dezynfekujemy szczegółowo wszystkie toalety w obiekcie (w tym wg zaleceń GIS) z uwzględnieniem powierzchni często dotykanych, m.in.: armatury łazienkowej, drzwi, klamek, włączników, umywalek, desek toaletowych.

RESTAURACJA

Otwarcie restauracji oraz tarasu nastąpi zgodnie z wprowadzeniem kolejnego etapu znoszenia ograniczeń.

  • Wprowadziliśmy ograniczenia w liczbie osób przebywających jednocześnie w restauracji.
  • Wprowadzimy odpowiednie, bezpieczne odległości między stolikami / krzesłami w restauracji.
  • Zrezygnowaliśmy z bufetowej formy serwowania posiłków. Wszystkie posiłki będą serwowane do stolików lub do pokoi Gości.
  • Każdorazowo (po każdym Gościu) dezynfekujemy stoły oraz krzesła.
  • Restauracja jest wietrzona tak często jak to będzie możliwe.
  • Kelnerzy, kucharze, barmani i pomoc sprzątająca wyposażeni są w maseczki ochronne lub przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki, a także przestrzegają każdorazowej dezynfekcji rąk.
  • Wszystkie posiłki przygotowywane są w sterylnych warunkach zgodnie z zasadami HACCP oraz GIS przez personel przeszkolony z zasad bezpieczeństwa i higieny.

Wszyscy pracownicy odbyli szkolenie wewnętrzne na temat bezpieczeństwa swojego oraz gości oraz w przypadku postępowania w związku z podejrzeniem zarażenia.

Jeżeli potrzebują Państwo dodatkowych informacji odnośnie rezerwacji możecie się skontaktować z nami pod numerem telefonu : +48 600 918 386 lub +48 575 344 355 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Mamy nadzieję, że działania które podejmujemy wpłyną pozytywnie na decyzję o pobycie w naszym hotelu. Liczymy również na Państwa lojalność wobec naszych pracowników oraz innych gości naszego hotelu, jeżeli zaobserwowaliście u siebie niepokojące objawy zgłoście się do odpowiednich służb aby wykluczyć zakażenie COVID-19.

Zatajenie przed nami waszego stanu zdrowia może narazić wiele osób na nieprzyjemne konsekwencje.

 

BĄDŹMY BEZPIECZNI.

Menu Vela Restauracja

Przystawki

tatar

  • Bruschetta z pomidorami 3 szt/ pesto bazyliowe , rukola, parmezan  21,00 PLN
  • Tatar wołowy 120g/ tobiko orange (ikra z ryby), cebulka, żółtko, musztarda francuska , pieczarki marynowane, pieczywo 41,00 PLN
  • Dorsz 100 gw cieście piwnym z sosem tatarskim  21,00 PLN

Owoce morza

krewetki

  • Mule 400 g /gotowane na maśle i winie z czosnkiem i kolendrą, pieczywo  45,00 PLN
  • Krewetki królewskie 6 szt /na maśle i winie z czosnkiem i  papryczką chilli i pieczywemi, mleczko kokosowe  51,00 PLN

Zupy

rosol

  • Domowy rosół z makaronem /drobiowo-wołowy, z marchewką, pietruszką 250 ml  18,00 PLN
  • Krem z dyni/ dynia, mleko kokosowe, słonecznik, czips z batata, oliwa czosnkowa 20,00 PLN
  • Krem z pomidora/ pomidory, oliwa bazyliowa, mozzarella, grzanka czosnkowa 23,00 PLN
  • Żurek z jajkiem/ boczek, kiełbasa, jajko, mleko  22,00 PLN

Sałaty

salata

  • Sałatka Cezar z kurczakiem /sałata rzymska/sos cezar/ parmezan /pomidor cherry /boczek 300g  28,00 PLN
  • Sałatka ze śledziem smażonym/ jajko, konfitura z cebuli, pieczony burak, pikle z dyni, sałata, pomidor cherry, winegret 28,00 PLN                                                                                                                                                                 

Ryby

dorsz

  • Dorsz na zasmażanej kapuście z majerankiem, 180g domowe frytki czosnkowe 49,00 PLN 

Dania główne

kotelt

  • Pierogi z mięsem z kaczki 31,00 PLN
  • Kotlet De Volaille 140g /frytki / surówka  39,00 PLN
  • Schab marynowany 120 g z mozzarellą i pomidorkami kasza jęczmienna, sałatka z cukinii, natka pietruszki  42,00 PLN  
  • Polędwiczka wieprzowa 150g nadziewana szpinakiem puree z dyni, warzywa blanszowane, sos maślany  49,00 PLN
  • Policzki wołowe 150 g kopytka, burak karmelizowany 49,00 PLN
  • Żeberka w sosie BBQ 500g opiekane ziemniaki, sałatka 51,00  PLN
  • Pierś z kaczki sous vide 280g pieczone ziemniaki, groszek cukrowy, puree z czerwonej kapusty   58,00 PLN 
  • Kurczak baby pieczony 450 g ryż curry,warzywa 59,00  PLN
  • Stek z polędwicy wołowej 220g bataty, kalafior romanesco, sos pieprzowy 97,00 PLN

Burgery

pene

  • Burger wołowy, chatney ze śliwki z frytkami 200g ser cheddar, bekon, sałata, sos orzechowy   45,00 PLN 
  • Burger wołowy z szarpaną wieprzowiną 200 g z frytkami ogórek konserwowy, sałata, sos bbq  45,00 PLN
  • Burger wołowy 200g z frytkami ser cheddar, bekon, cebula, ogórek konserwowy, sos ostry       45,00 PLN   

Makarony

pene

  • Spaghetti Aglio e Olio czosnek, chilli, pietruszka, oliwa, rukola, parmezan   36,00 PLN 
  • Penne z kurczakiem/ szpinak, pomidor suszony, cebula, czosnek, śmietana, parmezan 39,00 PLN                        

Dla dzieci

french fries g2158a377b 1920

  • Frytki 180 g   15,00 PLN
  • Rosół z makaronem i  marchewką  16,00 PLN
  • Fileciki z kurczaka 120g /frytki /surówka z marchewki 28,00 PLN

Desery

szarlotka

  • Strudel z jabłkami i sosem krówkowym z lodami   25,00 PLN
  • Fantazja bezowa z owocami, lodami i bitą śmietaną   25,00 PLN
  • Brownie na ciepło z lodami 23,00 PLN
  • Lody własnej produkcji z konfiturą z wiśni i bitą śmietaną  25,00  PLN
  • Creme brulee 23,00 PLN

Kawy

kawy

  • Kawa/ Coffee 8,00 PLN
  • Espresso 6,00 PLN
  • Cappuccino 10,00 PLN
  • Kawa Latte , Latte Macchiato/ Coffee Latte 12,00 PLN
  • Gorąca Czekolada / Hot Chocolate 10,00 PLN
  • Herbata ( czarna, zielona, owocowa ) / Tea (black, green, fruit) 7,00 PLN  
  • Herbata zimowa /Winter tea 15,00 PLN
  • Kawa mrożona z bitą śmietaną/ Ice Coffee 15,00 PLN
  • Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną / Ice Coffee with Ice cream  17,00 PLN
  • Kawa mrożona z Baileys’em 20,00 PLN

Soki, woda, napoje / Juice, water, drink

lemoniada

  • Pomarańczowy/jabłkowy/cz.porzeczka/pomidorowy/ grejfrut 0,2 l Juice ( apple, tomato, orange, grapefruit, black currant)  5,00 PLN
  • Pepsi/ Mirinda/7 Up/ Schweppes 0,2 l   7,00 PLN
  • Woda Krystaliczne Źródło 0,3 l / Water   4,00 PLN
  • Woda w dzbanku z cytryną 1 l / Water with lemon/ mint  8,00 PLN
  • Lemoniada 0,4 l /Lemonade  12,00 PLN
  • Lemoniada w dzbanku 1 l 25,00 PLN
  • Red bull 0,25 l 10,00 PLN

Dla grup od 10 osób obowiązuje dodatkowa opłata serwisowa w wysokości 50 zł

Menu uroczystości Vela

Propozycja 1

Zupa:

Klasyczny Rosół z makaronem
lub Zupa krem

II Danie

Dwa rodzaje mięsa podane na półmiskach
De Volaille, Zraz wieprzowy
Dodatki: ziemniaki z koperkiem lub ziemniaki pieczone
zestaw surówek

Deser:

np. deser lodowy lub Szarlotka z lodami na ciepło
lub ciasto we własnym zakresie
( dodatkowo opłata talerzykowa. )

 

Kawa, herbata ( bez ograniczeń) , 
soki  owocowe,  woda z cytryną

100,00 Pln/os

* Czas trwania uroczystości max do 5 godz.

 

Propozycja 2

Zupa:

Klasyczny Rosół z makaronem lub zupa krem

Danie główne:

Trzy rodzaje dań podane na półmiskach
Duszona karkówka z cynamonem i musem jabłkowym
Schab faszerowany bekonem z szałwią w sosie tymiankowym.
Łosoś Teriyaki podany na ryżu.

Dodatki: Ziemniaki z koperkiem, ziemniaki pieczone, zestaw surówek

Deser:

Pucharek lodów
lub
Panna Cotta z sosem owocowym

i/lub
Ciasto we własnym zakresie.

Zakąski:

Sałatka z grillowanym kurczakiem lub Sałatka tropikalna
(roszponka, pomidorki, melon, czarny sezam, sos limonkowy)
Roladka z kaczki, Kurczak faszerowany śliwką
Śledzik po kociewsku
Rolada serowa z pieczarkami
Pasta rybna na chrupiącej grzance

Dodatkowo:

Kawa, herbata ( bez ograniczeń)
 soki, woda z cytryną

185,00 Pln/os

Propozycje mogą Państwo poszerzyć o przystawkę oraz ciepłą kolację

Cennik wybranych alkoholi:
Wyborowa, Bocian 0,5l – 75,00 Pln
Finlandia , 0,5l- 95,00 Pln
Jack Daniel`s 0,5l – 150,00 Pln
Wino domowe karafka 0,5 l – 35,00 Pln
Wino wytrawne/półwytrawne ( białe, czerwone) 0,7 l – 65,00 Pln

 

Własne cista muszą być wcześniej pokrojone w porcje, oraz dostarczone oświadczenie o odpowiedzialności za nie. serwis talerzykowy 50 zł. Do 20 os.
Własny alkohol 150 zł do 20 osób, powyżej 20 osób od 200 zł w górę.
Napoje gazowane 1l 10 zł / osoba.
Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci od 4 do 10 lat 50% ceny.
Przyjęcie odbywa się przy restauracji otwartej dla gości z zewnątrz.
Wynajęcie całej sali możliwe powyżej 50 os za dodatkową opłatą.
W cenie menu zawiera się wystrój stołu w nieduże bukieciki, świeczniki, wystrój stołu w kolorze wybranym przez zamawiającego.
Restauracja czynna jest do godz 22:00, przedłużenie uroczystości każda kolejna godzina 200,00 zł.

 

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą weselną. Ceny naszych Pakietów zaczynają się od 250,00 zł /os.

W okresie od kwietnia do końca września mogą Państwo zorganizować wesele bez poprawin.

O dostępności terminów na uroczystości weselne dowiedzą się Państwo pod numerem tel. +48 600 918 386

Zachęcamy do kontaktu.


Menu Weselne - wersja nr 1

 wesele vela restauracja

Przywitanie gości kieliszkiem wina musującego

Zupa (do wyboru)

Aromatyczny rosół z makaronem
Krem z białych warzyw

Danie główne

Zrazy wieprzowe w sosie własnym 100g
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 100g
Cygaro wieprzowe faszerowane warzywami 100g
Łosoś w sosie cytrynowym 100g
Potrawka z kurczaka w białym sosie.100g

Dodatki

Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki zapiekane
Zestaw surówek
Kapusta czerwona na ciepło

Deser (do wyboru)

Lody z owocami i bitą śmietaną
Szarlotka z gałką lodów waniliowych
Panna Cotta

Zimne zakąski ( do wyboru 6 pozycji po 70% lub 8 pozycji po 50 %)

Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
Śledzik na 3 sposoby
Tatar z łososia
Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
Roladki z łososia wędzonego z farszem
Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
Jajka w szynce
Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
Bruschetta z pomidorami
Deska wędlin
Galaretka rybna
Pasztet domowy z żurawiną
Jajko faszerowane pieczarkami
Sałatka Śledziowa
Sałatka brokułowa
Pasta rybna z suszonymi pomidorami na chrupiącej grzance.

Kolacja

Pieczone udka faszerowane pieczarkami i serem.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Żurek

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

 Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.


 Menu weselne - wersja nr 2

wesele vela hotel tczew

Przywitanie gości kieliszkiem Prossecco

Przystawka ( do wyboru)

Tatar z łososia
Pasztet z orzechami w cieście francuskim z musem malinowym.

Zupa ( do wyboru)

Aromatyczny rosół z makaronem
Krem z brokułów z prażonymi migdałami
Włoski krem z pomidorów z selerem i limonką

Danie Główne

Pstrąg na pierzynce szpinakowej
Zrazy w sosie własnym
Polędwiczki w sosie borowikowym
Kaczka z wiśniowym sosem
Roladki drobiowe nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą.
Kotlet De Volaille

Dodatki

Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki opiekane
Kasza gryczana
Bukiet surówek
Warzywa gotowane na parze

Deser ( do wyboru)

Tiramisu
Włoski sernik waniliowy
Creme Brulee

Zimny bufet ( 8 pozycji do wyboru po 65%)

Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
Śledzik na 3 sposoby
Tatar z łososia
Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
Roladki z łososia wędzonego z farszem
Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
Jajka w szynce
Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
Bruschetta z pomidorami
Deska wędlin
Galaretka rybna
Pasztet domowy z żurawiną
Jajko faszerowane pieczarkami
Sałatka Śledziowa
Sałatka brokułowa

Kolacja

Kaczka pieczona z jabłkami, kluseczki śląskie.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Strogonoff

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.

 W cenie również:

Podstawowe ustrojenie stołów w wybranym kolorze, świeczniki, serwetki.

Pokój dla Pary Młodej w Prezencie.

Zniżka w wysokości 10% na pokoje dla gości weselnych w dniu wesela.

 

Opcje dodatkowe:

Dekoracje kwiatowe

Słodki bufet, ewentualnie tort

Fontanna czekoladowa

Stół wiejski

Ciasto domowe

Dla pierwszego pakietu napoje gazowane w kwocie

 

Alkohole

Roll bar z piwem

Drink Bar ( cena do uzgodnienia)

Wino białe/czerwone but 0,75 l

Wino karafka 1 l

Wódka Finlandia 0,5 l

Wódka Wyborowa 0,5 l

 

Opłata ZAiKS kontakt Pan Jan Woźniak tel. 604 446 963 koszt ok. 150,00 zł.

Serwis do ciast --,00 zł. Korkowe do 50 os --,00 zł, powyżej --,00 zł.

W przypadku gdy liczba gości jest mniejsza niż 50 osób cena wzrasta o 10%.

Koszt poprawin do uzgodnienia , dodatkowy gorący posiłek na poprawiny do uzgodnienia.

Czas poprawin 5 godzin.

Poprawiny przy zamkniętej sali a liczbie osób mniejszej niż 50 dodatkowa opłata za rezerwacje sali

w sezonie 000,00 zł poza sezonem 000,00 zł.

Poprawiny najwcześniej od godz.13:00 do godz. 20:00. Każda kolejna godzina płatna 300,00 zł.

Podkategorie