Menu uroczystości okolicznościowe
Przystawki
Tatar ze śledzia, suszone pomidory, prażone kapary, podany na pumperniklu – 15,00 PLN
Pasta z prażonej papryki i ser feta, podawana na cieście francuski, i wędzonym łososiu – 15,00 PLN
Krewetka w tempurze z musem z zielonego groszku – 15,00 PLN
Carpaccio z buraka z kozim serem, rucolą, orzechami włoskimi, pomidorami cherry i oliwą – 15,00 PLN
Bruschetta z pomidorami i pesto podawana na grzance z rucola – 15,00 PLN
Pasztet z dzika z śliwka podany na chipsie z chleba razowego – 20,00 PLN
Zupy
Rosół staropolski z makaronem – 15,00 PLN
Krem ze świeżych pomidorów z pesto bazyliowym i mozzarella – 15,00 PLN
Krem z buraka aromatyzowany chrzanem i pomarańczą z dodatkiem koziego sera – 15,00 PLN
Krem z białych warzyw z oliwą pietruszkową i słonecznikiem – 15,00 PLN
Żurek staropolski z białą kiełbasą, ziemniakami i jajkiem – 15,00 PLN
Zupa gulaszowa z wołowiną, ziemniakami i warzywami – 25,00 PLN
Zupa meksykańska pikantna z wołowiną – 25,00 PLN
Zupa grzybowa z warzywami i ziemniakami – 25,00 PLN
Dania główne
De volaile z masłem i pietruszką – 20,00 PLN
Kurczak z ryżem i rodzynkami w białym sosie – 20,00 PLN
Pierś z kurczaka zapiekana z pomidorem i mozzarellą – 20,00 PLN
Roladki drobiowe z fetą i brokułem w białym sosie – 20,00 PLN
Roladki drobiowe z pomidorami suszonymi i mozzarellą w sosie paprykowym – 20,00 PLN
Kotleciki drobiowe w sosie koperkowym – 20,00 PLN
Kotlet schabowy z pieczarkami – 20,00 PLN
Cygaro schabowe z pieczarkami i serem – 20,00 PLN
Bitki ze schabu w sosie własnym – 20,00 PLN
Pieczeń z karkówki w sosie grzybowym – 20,00 PLN
Karkówka pieczona z cebulą i papryką w sosie grzybowym – 20,00 PLN
Kotleciki wieprzowe w sosie pomidorowym – 20,00 PLN
Zrazy wieprzowe z cebulą, boczkiem i ogórkiem – 20,00 PLN
Żeberka duszone w sosie własnym – 20,00 PLN
Udko z kaczki pieczone w sosie żurawinowym – 35,00 PLN
Zrazy wołowe z cebulą, boczkiem i ogórkiem – 35,00 PLN
Polędwiczki wieprzowe w sosie serowym – 35,00 PLN
Łosoś pieczony w sosie cytrynowym – 35,00 PLN
Dorsz smażony w płatkach migdałowych – 35,00 PLN
Sandacz w sosie maślanym – 35,00 PLN
Ziemniaki gotowane z koperkiem / Pieczone ziemniaki w ziołach
Kluski śląskie / Kasza gryczana
Bukiet surówek / Sałatka wegetariańska z winegretem
Warzywa gotowane na parze (Kalafior, Brokuł)
Desery
Panna cotta z sosem malinowym i owocami – 15,00 PLN
Pucharek lodowy (dwie gałki) z bitą śmietaną, owocami i polewą czekoladową – 15,00 PLN
Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną – 20,00 PLN
Brownie na ciepło z lodami i bitą śmietaną – 25,00 PLN
Zakąski zimne
Sajgonki warzywne – 10,00 PLN
Tortilla z kurczakiem i warzywami – 10,00 PLN
Mini burgery wołowe – 15,00 PLN
Galareta rybna z suszonymi owocami – 15,00 PLN
Koreczki z mięsa wieprzowego, pomidorkami i bazylią – 15,00 PLN
Sałatka ze śledzika z jajkiem, papryką, ogórkiem, cebulą i ziemniakami – 15,00 PLN
Sałatka grecka – 15,00 PLN
Cukinie zapiekane pomidorami suszonymi i czosnkiem – 15,00 PLN
Roladki z bakłażana i serkiem ziołowym – 15,00 PLN
Rolada wieprzowa ze szpinakiem (z polędwiczek wieprzowych) – 15,00 PLN
Sałatka jarzynowa szynce – 15,00 PLN
Galaretki z kurczaka – 15,00 PLN
Rolada drobiowa z jajkiem gotowanym – 15,00 PLN
Sałatka gyros z kurczakiem – 15,00 PLN
Sałatka brokułowa z pieczarką, jajkiem i boczkiem – 15,00 PLN
Tatar wołowy z cebulą, pieczarką marynowana i ogórkiem kiszonym – 15,00 PLN
Pieczone mięsa (rolada z boczku, karkówka, schab ze śliwką) – 25,00 zł.Kawa / herbata / soki + woda Bufet, lub serwis bez ograniczeń – 40,00 PLN
Kolacja
Szynka wieprzowa pieczona z sosem grzybowym – 30,00 PLN
Udko z kurczaka faszerowane wieprzowiną i serem (1 szt./os.) – 30,00 PLN
Pałki z kurczaka w osie BBQ – 30,00 PLN
Strogonoff – 35,00 PLN
Gulasz z dzika z warzywami – 40,00 PLN
Kluski śląskie / Frytki Pieczone ziemniaki / Buraczki zasmażane / Surówka colesław
ZASADY ORGANIZACJI UROCZYSTOŚCI OKOLICZNOŚCIOWYCH
1. Potwierdzeniem przyjęcia rezerwacji jest wpłata zadatku w wysokości 30% wartości zamówienia.
2. Termin odwołania rezerwacji: minimalnie 7 dni przed planowaną datą wydarzenia.
4. Dzieci do lat 3 bezpłatnie. Dzieci w wieku od 3 do 7 lat - 50% ceny.
5. Przyjęcie może odbywać się przy restauracji otwartej dla gości z zewnątrz. Wynajęcie całej sali możliwe przy rezerwacji powyżej 50 os. za dodatkową opłatą – ustalaną indywidualnie.
6. W cenie menu zawiera się wystrój stołu w nieduże bukieciki, świeczniki, serwetki jednorazowe w kolorze wybranym przez zamawiającego. Dodatkowa dekoracja stoły wyceniana indywidualnie.
7. Tort własny: opłata 50 PLN za przygotowanie – wymagane oświadczenie. Ciasta własne – bezpłatnie, wymagane oświadczenie. Możliwość skorzystanie z naszej oferty na ciasta i torty.
8. Alkohol własny: 25,00 PLN / butelka, lub rabat na alkohol zakupiony w restauracji w wysokości 20% - 40 %
9. Czas trwania imprezy: max. 7 godzin, nie dłużej niż do 22.00
10. Każda kolejna godzina przedłużenia uroczystości: 500,00 PLN
11. Menu obowiązuje przy rezerwacji powyżej 20 osób, lub przy kwocie za osobę w wysokości min. 180,00 PLN