Menu Weselne 190,00 Pln/ os

 wesele vela restauracja

Przywitanie gości kieliszkiem wina musującego

Zupa (do wyboru)

  • Aromatyczny rosół z makaronem
  • Krem z białych warzyw

Danie główne

  • Zrazy wieprzowe w sosie własnym 100g
  • Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 100g
  • Cygaro wieprzowe faszerowane warzywami 100g
  • Łosoś w sosie cytrynowym 100g
  • Potrawka z kurczaka w białym sosie.100g

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki zapiekane
  • Zestaw surówek
  • Kapusta czerwona na ciepło

Deser (do wyboru)

  • Lody z owocami i bitą śmietaną
  • Szarlotka z gałką lodów waniliowych
  • Panna Cotta

Zimne zakąski ( do wyboru 6 pozycji po 70% lub 8 pozycji po 50 %)

  • Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
  • Śledzik na 3 sposoby
  • Tatar z łososia
  • Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
  • Roladki z łososia wędzonego z farszem
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
  • Jajka w szynce
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Deska wędlin
  • Galaretka rybna
  • Pasztet domowy z żurawiną
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka Śledziowa
  • Sałatka brokułowa
  • Pasta rybna z suszonymi pomidorami na chrupiącej grzance.

Kolacja

  • Pieczone udka faszerowane pieczarkami i serem.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Żurek

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

 

Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.

 


Menu weselne 220,00 Pln/os

Przywitanie gości kieliszkiem Prossecco

Przystawka ( do wyboru)

  • Tatar z łososia
  • Pasztet z orzechami w cieście francuskim z musem malinowym.

Zupa ( do wyboru)

  • Aromatyczny rosół z makaronem
  • Krem z brokułów z prażonymi migdałami
  • Włoski krem z pomidorów z selerem i limonką

Danie Główne

  • Pstrąg na pierzynce szpinakowej
  • Zrazy w sosie własnym
  • Polędwiczki w sosie borowikowym
  • Kaczka z wiśniowym sosem
  • Roladki drobiowe nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą.
  • Kotlet De Volaille

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kasza gryczana
  • Bukiet surówek
  • Warzywa gotowane na parze

Deser ( do wyboru)

  • Tiramisu
  • Włoski sernik waniliowy
  • Creme Brulee

Zimny bufet ( 8 pozycji do wyboru po 65%)

  • Mix mięs pieczonych 3 rodzaje
  • Śledzik na 3 sposoby
  • Tatar z łososia
  • Roladki z tortilli ze szpinakiem i fetą
  • Roladki z łososia wędzonego z farszem
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią i konfiturą wiśniową
  • Jajka w szynce
  • Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i warzywami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Deska wędlin
  • Galaretka rybna
  • Pasztet domowy z żurawiną
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Sałatka Śledziowa
  • Sałatka brokułowa

Kolacja

  • Kaczka pieczona z jabłkami, kluseczki śląskie.

Gorące danie podane w kociołku (do wyboru) (godz 1:00-4:00)

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Strogonoff

 

Bufet z kawą i herbatą do dyspozycji w trakcie trwania uroczystości.

Woda z cytryną i miętą oraz soki w dzbankach.

 W cenie również:

Podstawowe ustrojenie stołów w wybranym kolorze, świeczniki, serwetki.

Pokój dla Pary Młodej w Prezencie.

Zniżka w wysokości 10% na pokoje dla gości weselnych w dniu wesela.

 

Opcje dodatkowe:

 

Dekoracje kwiatowe 300 zł

Słodki bufet, ewentualnie tort 15 -30 Pln/os

Fontanna czekoladowa 10 Pln/os

Stół wiejski 15 Pln/ os

Ciasto domowe 10 Pln/ os

Dla pierwszego pakietu napoje gazowane w kwocie 10 Pln/os

 

 

Alkohole

 

Roll bar z piwem 400 Pln/ keg

Drink Bar ( cena do uzgodnienia)

Wino białe/czerwone but 0,75 l 45 zł

Wino karafka 1 l 30 zł

Wódka Finlandia 0,5 l 35 zł

Wódka Wyborowa 0,5 l 28 zł.

 

Opłata ZAiKS kontakt Pan Jan Woźniak tel. 604 446 963 koszt ok. 150,00 zł.

Serwis do ciast 100,00 zł. Korkowe do 50 os 150,00 zł, powyżej 200,00 zł.

W przypadku gdy liczba gości jest mniejsza niż 50 osób cena wzrasta o 10%.

Koszt poprawin to 30,00 zł/os, dodatkowy gorący posiłek na poprawiny 45 zł/os.

Czas poprawin 5 godzin.

Poprawiny przy zamkniętej sali a liczbie osób mniejszej niż 50 dodatkowa opłata za rezerwacje sali

w sezonie 800,00 zł poza sezonem 600,00 zł.

Poprawiny najwcześniej od godz.13:00 do godz. 20:00. Każda kolejna godzina płatna 300,00 zł.